Skandali sa dodele Oskara koji se i danas pamte: Poljubac Anđeline Džoli i reditelji pod opijatima (VIDEO)

27.03.2022

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

94. dodela najprestižnije filmske nagrade na svetu biće održana večeras u Dolbi teatru u Los Anđelesu

Skandali sa dodele Oskara koji se i danas pamte: Poljubac Anđeline Džoli i reditelji pod opijatima (VIDEO)
Anđelina Džoli - Copyright Profimedia

U dugoj istoriji dodele Oskara bilo je zaista svega. Uoči 94. ceremonije koja se večeras odžava u Los Anđelesu izdvajamo nekoliko skandala koji se i danas pamte.  

Jedan od najvećih je svakako bio proglašenje pogrešnog dobitnika u kategoriji najbolji film. Dogodilo se to 2017. godine kada su Fej Danavej i Voren Biti objavili da je "La La Land" najbolji film, međutim, dobitnik Oskara zapravo je bio "Moonlight".

Marlon Brando je 1973. godine potpuno opravdano dobio Oskara za film "Kum", ali nije želeo da dođe na dodelu. Ipak, nije želeo da sve prođe u tišini, pa je poslao glumicu Sačin Litlferd, inače Indijanku iz plemena Apači, koja je obrazložila zašto je legendarni glumac noć uoči dodele odustao da dođe da primi nagradu.

Rekla je da Brando odbija da primi Oskara zbog lošeg tretmana američkih Indijanaca u filmovima.

Autori serije "Sout Park" Trej Parker i Mat Stoun pozvani su na dodelu 2000. godine zbog nominacije u kategoriji najbolje pesme.

Umesto smokinga, oni su se odlučili za haljine s dubokim dekolteima, kojima su želeli da odaju počast haljinama Gvinet Paltrou i Džej Lo sa dodela 1999. i 2000. godine. Kasnije su priznali da su bili pod dejstvom droga.

Anđelina Džoli, u to vreme kraljica skandala u Holivudu, na crvenom tepihu se ljubila u usta sa svojim bratom Džejmsom Hejvenom.

Anđelina Džoli i Džejms Hejven/Profimedia
 

- Trenutno sam jako zaljubljena u svog brata - rekla je nakon što je osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Prekinuta mladost".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike