Ekskluzivne fotografije i prvi trejler filma "Napoleon": Hoakin Finiks u još jednoj impresivnoj ulozi (FOTO/VIDEO)

11.07.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Svetska premijera ovog ostvarenja je zakazana za 23. novembar

Ekskluzivne fotografije i prvi trejler filma "Napoleon": Hoakin Finiks u još jednoj impresivnoj ulozi (FOTO/VIDEO)
Hoakin Finiks kao Napoleon - Copyright Profimedia

Reditelj Ridli Skot snimio je jedan od najambicioznijih projekata u svojoj karijeri. Reč je o filmu o čuvenom francuskom vojskovođi Napoleonu Bonaparti, a glavna uloga dodeljena je Hoakinu Finiksu.

- Nijedan glumac nikada nije mogao da otelotvori Napoleona kao Finiks. On je u "Gladijatoru" stvorio jednog od najkompleksnijih careva u istoriji filma, a mi ćemo stvoriti još jednog sa njegovim Napoleonom - izjavio je Skot na početku snimanja ovog epskog spektakla.

Profimedia
 

Film opisuje komplikovani uspon i pad čuvenog francuskog imperatora. Videćemo nemilosrdni put do moći kroz prizmu Napoleonovog zavisničkog i nestabilnog odnosa sa njegovom jedinom pravom ljubavlju Žozefinom. 

Romantični rat sa Žozefinom

Njihov odnos je bio veoma komplikovan s obzirom na to da mu ona nije rodila decu. Razveli su se 1810. godine, a Napoleon se ponovo oženio ženom koja mu je rodila sina.

Profimedia
 

- On je čovek kojim sam oduvek bio fasciniran. Došao je niotkuda da vlada svima, ali sve vreme je vodio romantični rat sa Žozefinom. Osvojio je svet da bi pokušao da pridobije njenu ljubav, a kad nije mogao, osvojio je da bi je uništio, kao i sebe na kraju - naglasio je Ridli Skot.

Film će takođe prikazati njegove vizionarske i političke taktike naspram dinamičnih scena bitaka. Biće prikazano šest Napoleonovih bitaka, a među njima sigurno opsada Tulona i bitka kod Marenga. Opsada Tulona je bila prva velika pobeda Napoleona kao mladog oficira.

Profimedia
 

Svetska premijera ovog ostvarenja je zakazana za 23. novembar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike