U njegovim filmovima nema seksa jer je dosadan kad se samo gleda: Ridli Skot danas puni 85 godina

30.11.2022

19:30

0

Slavni reditelj radi "punom parom"

U njegovim filmovima nema seksa jer je dosadan kad se samo gleda: Ridli Skot danas puni 85 godina
Ridli Skot - Copyright Profimedia

Ridli Skot je jedan od najuspešnijih filmskih reditelja svih vremena. Danas puni 85 godina i upravo završava svoj novi film, „Napoleon“.

 - Što sam stariji, to više tražim stvari koje govore o nečemu višem, a nisu samo puka zabava - izjavio je jednom prilikom.

Ridli Sot je Britanac, rođen je u Sout Šildsu, malom lučkom gradu na severoistoku Engleske. U međuvremenu je postao „ser“, 2003. godine ga je kraljica Elizabeta proglasila za viteza.

Filmovi koji sada zasluženo nose atribut „kultni“, ostavili su trag u sećanju ljubitelja filmova. Jedan od njih je „Blejd raner“, ali tu su i „Osmi putnik“, „Telma i Luiz“ ili „Gladijator“.

Ridli Skot / Promo / MCF
 

Za snimanje filma samo 43 dana

Skot je poznat i po tome što svoje vizuelno zapanjujuće filmove snima neobično brzo.

U oktobru 2017. godine ispričao je da su mu za snimanje filma „Cena života“ bila potrebna samo 43 dana.

-Ja sam super-brz - istakao je.

A onda je, ubrzo nakon toga, Skot super-brzo reagovao na skandal s glumcem Kevinom Spejsijem koji je u toj drami glumio naftnog milijardera Džina Pola Getija.

Nakon što je Spejsi optužen za seksualno uznemiravanje, Skot je izbacio sve scene sa Spejsijem i ponovo ih snimio sa Kristoferom Plamerom. Film je u bioskope stigao u predviđenom roku, u decembru te godine.

Nikada nije žalio ni zbog jednog filma

Film "Poslednji dvoboj" Promo/MCF
 

Njegov put nije uvek bio pun uspeha. Njegov film "Poslednji dvoboj" sa Met Dejmonom, Benom Aflekom i Džodijem Komerom,  bio je jedan od najvećih komercijalnih promašaja u njegovoj dugoj karijeri.

Za sve je "okrivio" milenijalce.

- Mislim da se sve svodi na to da imamo publiku koja je odrasla na je*enim telefonima. Milenijalci, koji nikad ne žele da uče bilo šta, osim ako im to ne saopštavate preko mobilnog telefona - izjavio je.

On je takođe istakao da ne žali što je snimio "Poslednji dvoboj" iako je bio jedan od najvećih komercijalnih promašaja u njegovoj dugoj karijeri.

- Nikada nisam žalio ni zbog jednog filma koji sam snimio. Nikada! Vrlo rano sam naučio da budem sam svoj kritičar. Jedina stvar o kojoj treba da imaš mišljenje je o tome što si upravo uradio. Pobrini se da budeš zadovoljan i ne okreći se - rekao je on.

Vera u neko više biće

Veliki reditelj je 2013. godine izjavio da je ateista.

Međutim, godinu dana kasnije na pitanje novinara BBC da li veruje u Boga, odgovorio je:

- Nisam siguran. Postavljaju se razna pitanja, a ovo je tako egzotično. Ako posmatramo celu stvar, praktično govoreći dogodio se Veliki prasak, i evo ga onda kako kako prolazimo kroz ovu evoluciju milijadu godina, gde su se sticajem okolnosti sve biloške nesreće završile dobro. U izvesnoj meri sve to nema smisla osim ako u to nije bio uključen jedan veliki posrednik. Pa ko bi to mogao biti? Ili šta je to bilo? Da li smo mi jedan veliki eksperiment u ukupnom treptaju univerzuma ili galaksije? U tom slučaju, ko stoji iza svega?

Najbolji bioskop na svetu je mozak

Profimedia
 

On je izjavio da filmovi, danas nažalost, postaju sve gluplji i da je ranije taj odnos bio 50 prema 50. a sada je 97 prema 3.  Za njega najbolji bioskop na svetu je mozak "i to razumete kad pročitate dobru knjigu".

On je kaže da u njegovim filmovima nema seksa jer je  "seks  veoma dosadan ako ga samo gledate".

Takođe, kako je izjavio jednom prilikom nema planove, "jer poslednje što želim da znam je šta ću raditi sledećeg marta".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike