Da li ste znali da je snimljen "Titanik 2"? Katastrofalan film u kome je samo jedna stvar pozitivna (VIDEO)

09.07.2023

18:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Radnja se odvija 100 godina nakon prvog putovanja originalnog broda

Da li ste znali da je snimljen "Titanik 2"? Katastrofalan film u kome je samo jedna stvar pozitivna (VIDEO)
Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet u filmu Titanik - Copyright Profimedia

S obzirom na to da znamo kako se film "Titanik" završava, jasno je da nije baš pogodan za snimanje nastavka, ali je ipak i to nekome palo na pamet.

Još 2010. snimljen je "Titanik 2". Ovaj film, zapravo, nije nastavak priče o Džeku i Rouz, već mokbaster originalnog filma koji je osvojio svet kada je objavljen 1997. godine. Mokbasteri su filmovi sličnog naslova, često i slične radnje kao i originali velikih studija, ali snimljeni na brzinu i sa minimalnim budžetom.

Pixabay
 

Cunami umesto sudara

Radnja ovog filma se odvija 100 godina nakon prvog putovanja originalnog "Titanika" i uključuje još jedno luksuzno krstarenje koje kreće preko Atlantika, samo ovog puta od Njujorka do Sautemptona, a ne obrnuto. Stvari su puno dramatičnije, jer ne dolazi do slučajnog sudara sa santom leda, već je posada upozorena na cunami koji baca veliku santu leda ravno u brod i povređuje mnoge putnike, navodi index.hr. Potom eksplodiraju brodske turbine i izbija požar. Ubrzo brod počinje da se naginje prema dubinama okeana, spreman za sudbinu sličnu onoj kakva je zadesila njegovog prethodnika.

Profimedia
 

Sudeći po ocenama, reč je o katastrofalnom filmu. Na IMDb-u, zaradio je slabih 1.6/10. Ništa bolje nije prošao ni na Rotten Tomatoes-u, gde ima samo 15 posto pozitivnih ocena.

Jedini razlog zbog kog su neki pozitivno ocenili ovo ostvarenje je njegovo trajanje od sat i trideset minuta, što je upola manje od originalnog "Titanika".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike