Ceo svet priča o filmu "Barbi": Dajte Rajanu Goslingu Oskara! (FOTO/VIDEO)

11.07.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Većina kritičara nije štedela pohvale na račun ovog ostvarenja o najpopularnijoj lutki na svetu

Ceo svet priča o filmu "Barbi": Dajte Rajanu Goslingu Oskara! (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Svetska premijera jednog od najvećih ovogodišnjih filmskih hitova "Barbi", održana je juče u Los Anđelesu, a sada su stigle i prve reakcije na ovo ostvarenje rediteljke Grete Gervig. Odabrani predstavnici medija i ličnosti iz sveta filma imali su priliku da pre ostatka sveta pogledaju film, a prve reakcije ukazuju na to da je reč o letnjem bioskopskom hitu koji će dominirati na blagajnama.

Profimedia
 

Većina kritičara nije štedela pohvale na račun ovog ostvarenja o najpopularnijoj lutki na svetu, u kome glavne uloge tumače Margo Robi i Rajan Gosling

Gosling zaslužuje Oskara

Novinar portala ScreenRant Džozef Deklmajer film je nazvao "zabavnim, pompeznim i vrlo pametnim", dok je njegov kolega Džejmi Džirak na ComicBook.com nazvao "Barbi" omiljenim filmom godine i poručio da je Gosling zaslužio Oskara.

Profimedia
 

"Greta Gervig je nekako nadmašila moja očekivanja. Sjajno je predstavila pozitivne i negativne strane Barbi. Dajte Goslingu nominaciju za Oscara, smrtno sam ozbiljan!", poručio je.

Filmski trijumf

Urednik This Week Media Izi Baum proglasio je "Barbi" filmskim "trijumfom".

"Savršen scenario potkrepljen izuzetnim glumačkim izvođenjima, naročito Rajana Goslinga, pretvara ono što je moglo da bude prosečna komedija u oštar komentar o našem društvu", ocenio je on.

Profimedia
 

Uloge za koje kao da su rođeni

I urednica Variety portala Ketsi Stefan primetila je značajnu poruku filma, koja prevazilazi humor.

"Greta Gervig daje nijansiran komentar o tome šta znači biti žena u otkačenom, prelepom i nasmejanom haosu. Cela glumačka ekipa blista, posebno Margo Robi i Rajan Gosling u ulogama za koje kao da su rođeni".

Bilo je i drugačijih mišljenja. Peri Nemirof za "Collider" piše da su joj se svideli kostimi i produkcija, ali ne i priča. 

Profimedia
 

"Mislim da film može posebno da doprinese Margo Robi i njenoj karijeri, ali drugim glumcima baš i ne", napisala je.

Nestašica roze boje

Iako je možda reč o zanimljivom marketinškom triku filmskog studija Warner Bros, mnogi mediji su pisali da je širom sveta ponestalo roze boje, zbog neverovatnih količina koje su upotrebljene za scenografiju. Gervig je iza kulisa filma pustila i odabrane medije, koji su imali priliku da se uvere da su svi rekviziti stvarni i da su specijalni kompjuterski efekti minimalno korišćeni. Čak je napravljena i stvarna Barbikina kuća iz snova.

Film u domaće bioskope stiže 20. jula. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike