Film "Barbi" doveo do svetske nestašice: Zbog jedne stvari su se svi hvatali za glavu (FOTO/VIDEO)

03.06.2023

18:30

0

Vizuelni spektakl napoznatije lutke na svetu

Film "Barbi" doveo do svetske nestašice: Zbog jedne stvari su se svi hvatali za glavu (FOTO/VIDEO)
Margo Robi u filmu "Barbi" - Copyright Profimedia

Uskoro ćemo u bioskopima gledati dugo očekivani film "Barbi" sa Margo Robi i Rajanom Goslingom. Film je jedno posebno vizuelno iskustvo, čini se do sada nikada viđeno.

Cela scenografija filma je obojena u ružičasto toliko da su svi počeli da se pribojavaju da će zbog ogromne scenografije koja je zahtevala izgradnju "Barbilenda" doći do prave pravcate nestašice ružičaste boje.

Profimedia
 

"Barbilend" je jedna ogromna fantazija u ružičastom, a rediteljka Greta Gervig i scenografkinja Sara Grinvud govorile su o izgradnji Barbilenda od nule u intervjuu za Architectural Digest.

Trospratnica za Barbi

Za potrebe snimanja filma izgrađena je trospratnica za Barbi na parceli studija Varner Bros u Leavesdenu, nedaleko od Londona.

Profimedia
 

Za rediteljku je najvažnije bilo da sve izgleda stvarno pa zato ni ne čudi tolika količina ružičaste boje koja obavezno ide uz najpopularniju lutku.

To je ključni razlog zašto je nebo bilo ručno oslikano i zašto su ružičaste boje bile najružičastije što su mogle biti, za šta je bilo potrebno potrošiti galone i galone ove boje.

 - Želela sam da ružičaste boje budu jako svetle i da svega bude previše - rekla je rediteljka, dok je scenografkinja primetila da je to dovelo do svetske nestašice posebne ružičaste boje koja se koristila na setu filma.

- Svetu je ponestalo ružičaste boje - kroz smeh je rekla Grinvud dodavši da su koristili Rosco fluorescentnu boju.

Pre nego što se film konačno pojavi u bioskopima objavljen je zvanični trejler tako da svi mogu da zavire u svet Babilenda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike