Zamalo da "Vil i Grejs" ostanu bez omiljenog glumca: "To bi mi pisalo na nadgrobnom spomeniku"

26.06.2023

18:15

0

Hit sitkom je počeo da se prikazuje 1998. godine

Zamalo da "Vil i Grejs" ostanu bez omiljenog glumca: "To bi mi pisalo na nadgrobnom spomeniku"
Serija "Vil i Grejs" - Copyright Profimedia

Popularni sitkom "Vil i Grejs" počeo je da se prikazuje na NBC kanalu 1998. godine. Kanadsko-američki glumac Erik Mekormak, je umalo odbio ulogu. On se u prvoj epizodi svog podkasta prisetio audicije za seriju u kojoj glumi advokata Vila.

Profimedia
 

Nakon dve audicije, Erik Mekormaku je nezvanično rečeno da je dobio ulogu, ali da će morati pričekati do Božića konačan dogovor.

Najveća greška u životu

- Pre Božića se u meni počela javljati neka sumnja. Ljudi su me pitali sumnjam li da bih trebao glumiti homoseksualca. To nije imalo nikakve veze s tim. Zapravo, smatrao sam da je to detalj zbog kojeg će se serija izdvojiti u odnosu na ostale. Odjednom sam se uplašio predanosti te ideje da je ovo moj Sam Malone - rekao je, aludirajući na lik Teda Dansona u seriji "Kafić Uzdravlje".

- Shvatio sam da bi to mogla biti stvar koja će biti ispisana na mom nadgrobnom spomeniku - dodao je.

Mekrmak se zbog toga odlučio povući iz trke za tu ulogu i javio je producentima serije da ide na audicije za druge uloge. Međutim tada ga je pozvao Max Mutchnick, sukreator serije.

Profimedia
 

- Rekao mi je da sam upravo napravio najveću grešku u životu. To me proganjalo tokom praznika. Sećam se da sam se probudio jutro nakon dočeka Nove godine, okrenuo se supruzi i rekao da sam uveren da sam pogrešio. Ona se složila - ispričao je.

Zvezda na Bulevaru slavnih za zvezdu "Vil i Grejs"

Srećom po glumca, kada se ponovo javio i rekao da ipak želi ulogu, još uvek nije bila pronađena zamena za njegov lik. Serija je postigla velik uspeh i osvojila čak 18 Emi nagrada u 11 sezona.

Profimedia
 

Sam glumac je 2001. za svoju ulogu osvojio nagrade Emi i SAG, a 2018. je počašćen vlastitom zvezdom na Stazi slavnih u Holivudu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike