Čuveni kafić iz kultne američke serije prodat na aukciji!

07.06.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Aukcijska kuća Heritage Auctions je tokom trodnevnog događaja prodala skoro hiljadu rekvizita

Čuveni kafić iz kultne američke serije prodat na aukciji!
Copyright Profimedia

Kafić iz popularne američke serije „Kafić Uzdravlje“ prodat je za 675 hiljada dolara na aukciji koja je obuhvatila skoro hiljadu rekvizita, kostima i setova sa snimanja klasičnih američkih serija, prenosi Fortune.

Aukcijska kuća Heritage Auctions je tokom trodnevnog događaja prodala ove stvari za više od 5 miliona dolara, a sve to iz kolekcije Džejmsa Komisara koji nije uspeo da od njih napravi muzej.

Profimedia
 

Sve otišlo u ruke fanova

Zbog toga je odlučio da to sve treba da ode fanovima kako bi u tome uživali i kaže da je uspeh aukcije pokazao da su televizijske priče nešto što obožavaoci ne zaboravljaju i još uvek vole.

Na aukciji su za 615 hiljada dolara prodati i kostimi Betmena i Robina koje su nosili Adam Vest i Bert Vord u seriji Betmen iz šezdesetih godina 20. veka.

Prodat je i set na kome je Džoni Karson dočekivao goste u svojoj emisiji, kao i onaj iz serije „All in the Family“. Iz ove serije prodate su i replike dve stolice likova Arči i Edit, jer se originalne nalaze u Muzeju nacionalne istorije Amerike instituta Smitsonijan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike