Ko će biti najveći "Gladijator" u nastavku čuvenog filma: Svi tipuju na jednog glumca (FOTO)

04.06.2023

19:30

0

Ridli Skot je o nastavku razmišljao još 2001. godine

Ko će biti najveći "Gladijator" u nastavku čuvenog filma: Svi tipuju na jednog glumca (FOTO)
Rasel Krou u filmu "Gladijator" - Copyright Profimedia

Posle dvadeset godina pokušaja Ridli Skot će konačno snimiti nastavak svog filma "Gladijator". Premijera je zakazana za novembar sledeće godine.

Ovaj reditelj uspeo je da skupi impozantnu glumačku ekipu, doduše bez Rasela Kroua ali ta činjenica ne umanjuje snagu ove glumačke postave.

Profimedia
 

Zna se da će u filmu zaigrati: Pol Meskal, Denzel Vošington, Džozef Kvin, Beri Keogan i na kraju Pedro Paskal, koji je, čini se, došao kao kec na jedanaest slavnom reditelju.

I Nik Kejv imao svoju verziju scenarija

Nakon uspeha istorijskog epa 2000. godine, sa ogromnom zaradom i pet osvojenih Oskara, Ridli Skot je nameravao da snimi nastavak još 2001. ali planovi su se izjalovili. Skot je tada već imao ideju u kom pravcu bi mogao da se kreće nastavak. Njegov koncept nove priče je podrazumevo odraslog Lucija Vera.

O nastavku je razmišljao i čuveni muzičar Nik Kejv, koji je imao fantastičan scenario, u kojem su rimski bogovi pretvorili Maksimusa u besmrtnog ubicu.

Profimedia
 

Rasel Krou je ranije ove godine potvrdio da se sigurno neće pojaviti u nastavku filma ali se postavlja pitanje ko će se naći u "njegovim papučama".

Noseća uloga za Pedra Paskala

Tako su počele već prve spekulacije, a većina smatra da ulazak Pedra Paskala u poslednjem momentu znači samo jedno - noseća uloga, jer nemoguće je da trenutno najaktuelnija filmska zvezda dobije bilo šta manje u ovakvom spektaklu od filma.

Ono što se za sada sigurno zna je da će Pol Meskal igrati odraslog Lucija Vera, a Džozef Kvin cara Karakalu.

Profimedia
 

Likovi Maksimusa i Lucija su izmišljeni dok je rimski car Karakala zaista postojao.

U kom pravcu bi priča mogla da se razvija, muči mnoge i naravno pitanje: gde je tu mesto Pedra Paskala?

Zavere i izdaje

Rivalstvo među braćom i sestrama, pa na kraju i bratoubistvo, mnogima je "pravo meso" za priču u nastavku flma posebno što su starim Rimljanima zavere i izdaje bile uobičajene.

Profimedia
 

Zato su mnogi ubeđeni da će najveći gladijator u nastavku filma biti upravo Paskal.

S obzirom na to da je je Ridli Skot prepravio originalni scenario i dao sebi punu slobodu, možemo prepostaviti da se toga neće libiti ni u nastavku i upravo tu mnogi vide najveću šansu Pedra Paskala, odnosno kreiranje novog lika specijalno za njega, koji će filmu dati jedan poseban kvalitet.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike