Dramatična scena u filmu o čoveku koji je kreirao atomsku bombu: Eksplozija je stvarna (FOTO/VIDEO)

19.12.2022

12:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Najnovije ostvarenje Kristofera Nolana prati život i rad kontroverznog fizičara Roberta Openhajmera

Dramatična scena u filmu o čoveku koji je kreirao atomsku bombu: Eksplozija je stvarna (FOTO/VIDEO)
Film "Openhajmer" - Copyright Profimedia

Novi film čuvenog reditelja Kristofera Nolana „Openhajmer“ svetsku premijeru će imati 21. jula 2023. godine, a sada je objavljen prvi trejler.

Film prati život i rad kontroverznog fizičara Roberta Openhajmera, koji je zaslužan za kreiranje atomske bombe. Radnja je bazirana na biografskom romanu „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer“.

Glavnu ulogu tumači irski glumac Kilijan Marfi, kome je ovo peta saradnja sa britanskim rediteljem. Prethodno su sarađivali na filmovima „Inception“, tri Nolanova filma o Betmenu i ostvarenju „Dunkirk“, a ovo je prvi put da Marfi igra glavnu ulogu.

Profimedia
 

Zvezdana glumačka ekipa

Ostale uloge takođe tumače slavna imena. Emili Blant igra Ketrin Openhajmer, Robertovu suprugu koja je bila biolog i botaničar, a tu su i Met Dejmon, Robert Dauni Džunior, Florens Pju, Geri Oldman, Rami Malek, Ben Aflek i Kenet Brana.  

I pre nego što je trejler objavljen, u proteklom periodu se u svetskim medijima puno pisalo o Nolanu i njegovom novom ostvarenju. Naime, s obzirom na temu kojom se film bavi, bilo je potrebno rekreirati eksploziju atomske bombe.

Stvarna eksplozija

Očekivano bi bilo da se tako nešto ostvari digitalnim putem, korišćenjem takozvanih CGI - kompjuterski generisanih kadrova. Nolan je, međutim, saopštio da je eksplozija prikazana u filmu - stvarna.

Nešto slično reditelj je već uradio na snimanju svog poslednjeg filma „Tenet“, gde je uništio avion Boing 747.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike