Trijumf "Uspavanke za Aleksiju Rajčić" na Sterijinom pozorju: Vanja Ejdus najbolja glumica

03.06.2023

15:00

0

Žiri je izabrao najbolje od osam izvođenja

Trijumf "Uspavanke za Aleksiju Rajčić" na Sterijinom pozorju: Vanja Ejdus najbolja glumica
Vanja Ejdus u predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" - Copyright "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" Promo/Marijana Janković/Narodno pozorište

Sterijina nagrada za najbolju predstavu 68. Sterijinog pozorja pripala je predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" Đorđa Kosića, u režiji Juga Đorđevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, saopštio je žiri festivala.

"Uspavanka za Aleksiju Rajčić" Promo/Marijana Janković/Narodno pozorište
 

Dobitnik Sterijine nagrade za tekst savremene drame je Đorđe Kostić za istu predstavu, dok je nagrada za režiju pripala Milošu Loliću za predstavu "Yankee Rose" Beogradskog dramskog pozorišta.

Osam predstava u takmičarskoj selekciji

Za najbolju dramatizaciju su nagrađeni Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave za ostvarenje "Što na podu spavaš".    

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Vanja Ejdus za ulogu u predstavi  "Uspavanka za Aleksiju Rajčić", Danica Maksimović za ulogu u predstavi "Yankee Rose", Matija Rupel za ulogu Klovna u predstavi "52 herca"  Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice i Saša Krmpotić za ulogu u predstavi "Što na podu spavaš" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

ATA Images/Milan Maričić
 

Sterijina nagrada iz Fonda „Dara Darinka Čalenić“ za najbolju mladu glumicu pripala je Ivani Percan Kodarin za ulogu u predstavi "52 herca", a za najboljeg mladog glumca Luka Grbić za ulogu u predstavi "Yankee Rose".

Žiri 68. Sterijinog pozorja u sastavu: profesorka univerziteta Ljiljana Pešikan Ljuštanović, balerina i koreografkinja Ista Stepanov, teatrolog i pozorišni kritičar Ivan Medenica, pozorišni reditelj Jure Novak i glumac Valentin Venceč video je od 26. maja do 3. juna 2023. godine osam predstava u takmičarskoj selekciji.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike