Vladimir Kecmanović „optužen“ da je svojom knjigom inspirisao masakr u „Ribnikaru“: Jesam rođak dečaka, ali ovo je idiotizam!

01.06.2023

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Angažovao sam advokata koji će utvrditi ko stoji iza ovoga“, ističe književnik

Vladimir Kecmanović „optužen“ da je svojom knjigom inspirisao masakr u „Ribnikaru“: Jesam rođak dečaka, ali ovo je idiotizam!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pisac Vladimir Kecmanović našao se na udaru javnosti kada je objavljen tekst koji ga optužuje da je svojom knjigom "Kad đavoli polete" bio inspiracija maloletnom dečaku ubici, koji je 3. maja počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar". Da stvar bude još gora, pisac ima isto ime i prezime kao otac dečaka ubice, a i dalji su rod.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ne znam kako bi takav idiotizam mogao da se komentariše. Kada se desilo to ubistvo, zbog istog prezimena kao najmlađi masovni ubica na svetu, bilo je raznih budalaština na društvenim mrežama na koje nisam ni reagovao, pre svega zbog pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama - kaže pisac.

Pomešali ga sa ocem dečaka

U početku su ga svi pomešali sa ocem maloletnog masovnog ubice, a kako kaže, sa tom porodicom je u dalekom srodstvu.

- Poznajem oca i ne mogu ništa loše da kažem, istraga će utvrditi šta i kako. Angažovao sam advokata koji će utvrditi ko stoji iza ovoga. Mnogo je imbeciliniji napad na knjigu. Da nije ovako strašan kontekst, bilo bi smešno.

Promo/Laguna
 

Moj roman govori o orvelovskom svetu i on je metafora tog sveta. A upravo ovo što se događa nam i govori o tome. Iako deluje nemoguće, izgleda da možete da budete napadnuti zbog fikcije - ističe Kecmanović i dodaje da to nije najgore:

Masovni ubica postaje zvezda

- Zbog imena i prezimena dobijam neograničen broj zahteva za prijateljstvo mladih iz svih krajeva sveta koji su članovi fan grupa dečaka ubice. Potpuno neverovatno. I to da najmlađi masovni ubica na svetu postaje zvezda velikog broja ljudi. U ovom trenutku ne vidim drugo rešenje do vraćanja Bogu. Da li ste krivi ili niste krivi nije važno, važno je samo da ste nekome zapali za oko - otkriva književnik.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ
 

Na pitanje da li zna da ga optužuju da je nasilje počelo od "Senki nad Balkanom", kaže da to nije video.

- Svako umetničko delo, ako je dobro, govori protiv nasilja. Mi ne živimo u vremenu u kom umetnička dela utiču na mlade, u kom idiotizam utiče na mlade. Ovo je vreme u kome budala ima prednost - rekao je Vladimir Kecmanović za televiziju Prva i dodao da se nada da će sve preduzete mere pomoći žrtvama ovog stravičnog masakra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike