Šta muškarci žele, a u šta su žene ubeđene: Jovana Milovanović i Aleksandra Stojanović u predstavi „Preteruješ“ (FOTO)

11.05.2023

12:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat je nastao po ideji dve mlade glumice u želji za razbijanjem predrasuda i kritičkog osvrta na partnerske odnose

Šta muškarci žele, a u šta su žene ubeđene: Jovana Milovanović i Aleksandra Stojanović u predstavi „Preteruješ“ (FOTO)
Copyright Promo/Nataša Ilić

U Teatru Vuk 18. maja u 19.30 biće izvedena premijera predstave „Preteruješ“, po tekstu Mine Ćirić, u režiji Milana Cerovića, u kojoj glavne uloge tumače Jovana Milovanović i Aleksandra Stojanović.

Projekat je nastao po ideji dve mlade glumice u želji za razbijanjem predrasuda i kritičkog osvrta na partnerske odnose.

Promo
 

Osvešćivanje muškaraca i žena

Za cilj ima osvešćivanje muškaraca i žena i njihovih potreba kao i prepoznavanje funkcionalne zajednice, podjednako kao i tretiranje pojedinca koji se kroz svakodnevne životne okolnosti priprema za zajednicu često na pogrešan način.

Promo/Nataša Ilić
 

Aktivno se bavi rušenjem mistifikacije šta zapravo muškarci traže, a šta su ženska ubeđenja na kojima se vekovima radilo. Kada je trenutak da shvatimo šta mi zapravo želimo?

Pitanje kompromisa

Komad se bavi odlukom da se odnos izgradi i istraje u današnje vreme gde je, usled brzine življenja, lakše odustati nego se potruditi. Da li kompromis u partnerskom odnosu neminovno znači prelaženje granice jednog od partnera i sa kojim kompromisima može da se živi u srećnoj zajednici, neka su od pitanja koje postavlja ova komedija.

Adaptaciju teksta uradile su Aleksandra Stojanović i Jovana Milovanović, koje su i pisale tekst za songove, muziku je radio Nemanja Mihajlović, a scenografiju Milan Miladinović.

Prva repriza je 19. maja u Teatru Vuk u 19.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike