Nebojša Milovanović je „Čovjek visine“: Prva premijera ove sezone u Teatru Vuk (FOTO)

07.10.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Pre sto godina, neposredno posle Velikog rata, jedni su nepokolebljivo verovali u napredak nakon užasa, dok su drugima ratne traume usadile oprez, gorčinu, pesimizam

Nebojša Milovanović je „Čovjek visine“: Prva premijera ove sezone u Teatru Vuk (FOTO)
Covjek visine (2c) - Copyright Predstava "Čovjek visine" Promo/Arhiva Teatra Vuk

Teatar Vuk počinje novu sezonu 8. oktobra, u 20 časova, na sceni Kult, beogradskom premijerom predstave „Čovjek visine“, rediteljke Jane Maričić, po tekstu Ane Đorđević.

Glavne uloge tumače Nebojša Milovanović i Bojan Žirović.

Predstava "Čovjek visine" Promo/Arhiva Teatra Vuk
 

Zvaničan sinopsis ovog komada glasi:

Skup vrednosti kojima čovek teži oduvek je, kao i on sam, isti. Nije mlada ni dilema da li se do tog cilja stiže levom ili desnom stazom. Pre sto godina, neposredno posle Velikog rata, jedni su nepokolebljivo verovali u napredak nakon užasa, dok su drugima ratne traume usadile oprez, gorčinu, pesimizam.

Predstava "Čovjek visine" Promo/Arhiva Teatra Vuk
 

Ni danas ne znamo koji su bolje znali, znamo samo da je mir i za jedne i za druge kratko trajao. U takvim okolnostima velike ličnosti malih naroda deluju apsurdno beznačajno, istorijski neprimetno. Ipak, ostaju sećanja na njihove ideje, predviđanja, strahove, koji se ni po čemu ne razlikuju od govora zapamćenih mislilaca.

Predstava "Čovjek visine" Promo/Arhiva Teatra Vuk
 

Zato se valja podsetiti na ono što imamo i one koje smo imali. A njihova zapitanost ostaće i naša: da li trajanje i opstanak znače razumeti vreme i promene, ili sačuvati izvorni trenutak pripisujući mu večnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike