Džoni Dep kao razvratni kralj otvara Kanski festival: Prvi put u filmu uradiće jednu stvar (FOTO)

06.04.2023

13:27

0

Manje od godinu dana, nakon što je završeno suđenje sa njegovom bivšom ženom

Džoni Dep kao razvratni kralj otvara Kanski festival: Prvi put u filmu uradiće jednu stvar (FOTO)
Džoni Dep kao Luj XV - Copyright Foto: Promo/MegaCom film

Manje od godinu dana, nakon što je završeno suđenje između Džonija Depa i njegove bivše supruge Amber Herd, najnoviji film Džonija Depa "Madam di Bari" u kojem tumači razvratnog kralja Luja, otvara Kanski festival 16. maja, preneli su vodeći svetski mediji.

Šesti igrani film rediteljke i glumice Majven La Besko, koja takođe tumači ulogu u filmu, donosi priču o burnoj vezi između francuskog kralja Luja XV i  njegove ljubavnice, gospođe di Bari koju je doveo u Versajski dvorac kako bi živela blizu njega, iako nije bila plemićkog porekla.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

I dok u filmu sve pršti od strasti između Luja XV i njegove ljubavnice, na setu nije bilo tako. Snimanje je proteklo u trzavicama između Džonija Depa koji je stalno kasnio i rediteljke i glumice Majven La Besko.

Dep u filmu priča na francuskom

Džoni Dep će tokom celog filma govoriti na francuskom, što prvi put radi na filmu u njegovoj dugogodišnjoj i slavnoj karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @nodeppnolife

Luj XV koji je imao nadimak "voljeni", preminuo je kao nepopularni kralj koji je optužen za korupciju. Vladao je pedeseti devet godina, najduže u istoriji Francuske nakon Luja XIV.

Mlada žena iz niže socijalne klase željna umetnosti i zadovoljstva, koristi svoju inteligenciju i privlačnost, kako bi postepeno dospela do najviše stepenice na društvenoj lestvici. Ona postaje miljenica kralja Luja XV koji, nesvestan njenog statusa kurtizane, želi uz pomoć nje da povrati strast za životom. 

Oni se ludo zabavljaju. Protiv svih pravila gospođa di Bari se doseljava u Versaj, kada nastaje skandal i javna osuda,  

Ovo nije prvi put da rediteljka i glumica Majven prikazuje svoje rediteljsko delo na prestižnom Kanskom festivalu. Godine 2011. prikazan je njen film "Polisse" koji joj je doneo nagradu žirija, a 2015. film "Moj kralj" (Mon Roi) doneo joj je nominaciju za Zlatnu palmu, kada je Emanule Berko ovenčana nagradom za najbolju glumicu na festivalu.

Iako se očekivalo da će najnoviji film Pedra Almodovara tačnije šokantni gej vestern Strange "Way of Life" otvoriti ove godine Kan, izbor je ipak na kraju pao na film u kojem igra Džoni Dep.

Kako je najavljeno od strane organizatora, sledeće nedelje, 13. aprila, Kanski festival će objaviti zvaničnu selekciju filmova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike