Da li će Bred Pit zaista sesti za volan bolida Formule 1? Novi detalji o filmu od kog mnogi strahuju

08.05.2023

18:30

0

Glumac je uspeo da dobije specijalnu dozvolu da izveze krug za zagrevanje sa vozačima

Da li će Bred Pit zaista sesti za volan bolida Formule 1? Novi detalji o filmu od kog mnogi strahuju
Bred Pit - Copyright Profimedia

Ljubitelje Formule 1, brze vožnje i na kraju dobrog filma sigurno raduje vest da se holivudski glumac Bred Pit i sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton nalaze na istom zadatku.

Reč je o filmu koji još nema naslov, a Pit glumi veterana Formule 1 koji prekida svoju sportsku penziju da bi bio mentor mladom i nadarenom vozaču.

Bred Pit/Profimedia
 

Očekuje se da će biti prepun akcije i uzbuđenja kakve garantuje F1, "najbrži cirkus na svetu", a  u svetske bioskope bi trebalo da stigne sredinom sledeće godine.  

Korisno iskustvo snimanja "Top Gana"

Ono što sigurno garantuje dobru, uzbudljivu i napetu priču jeste reditelj filma Džozef Kosinski, koji je režirao i nastavak "Top Gana". I upravo ono što je bio "Top Gan" kada je reč o avionima to bi trebalo da bude i ovaj film kada je reč o Formuli 1.

- Samo 20 je vozača Formule 1 na svetu. To je jedan od najekskluzivnijih klubova koji postoje. Biće zabavno, jedinstven je izazov shvatiti kako da snimimo film. Iskustvo sa Tomom Kruzom i snimanjem Top Gana će koristiti - izjavio je Kosinski.

Bred Pit/Profimedia
 

Poslednji put je jedan holivudski film sniman u Formuli 1976. godine. Reč je o ostvarenju "Bobi Dirfild" u kom glumi Al Paćino.

Kako bi film o Formuli 1 bio što autentičniji kao producent na snimanju sve nadgleda Luis Hamilton. Pored njega producent je i Džeri Brukhajmer, a scenario je pisao Eren Kruger.

U filmu igra i Keri Kondon.

Najmanje dizajnirana 6k kamera

Pit je prisustvovao trkama "najbržeg cirkusa na svetu", a mnogi fanovi se pitaju da li će on zaista sesti za volan bolida Formule 1.

Trkački automobil koji se koristi za vreme snimanja konstruisao je Mercedes. Reč je o modifikovanoj verziji Formule 2 koja zaista vizuelno podseća na bolid Formule 1.

Inače, kako prenose svetski mediji, Bred Pit bi trebalo da sedne za volan na početku trke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu, 9. jula.

Tanjug/AP Photo/Darko Bandic
 

U vozilo će biti ugrađena najmanje dizajnirana 6k kamera koja će dočarati atmosferu na mestu vozača.

Glumac je uspeo da dobije specijalnu dozvolu da izveze krug za zagrevanje sa vozačima.

Ovaj potez je vrlo riskantan za organizatore, jer bez obzira na sve mere bezbednosti, uvek postoji šansa za probleme, nesreće i štete koje se broje u milionskim iznosima, pa i milijardama.

Profimedia
 

U svakom slučaju čeka nas jedan dobar i uzbudljiv film koji bi trebalo da nam dočara sve ono što se dešava u Formuli 1, a što nije vidljivo običnom oku posmatrača tokom samih trka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike