Haos u Holivudu: Zbog štrajka prekinuto snimanje ovih serija i filmova (FOTO)

10.05.2023

12:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Sve pogođene projekte razvijaju veliki studiji za televiziju i popularne striming servise, a među njima su Marvel, Netfliks, HBO Max i Prime Video

Haos u Holivudu: Zbog štrajka prekinuto snimanje ovih serija i filmova (FOTO)
Copyright Profimedia

Štrajk Udruženja scenarista Amerike u Holivudu je u punom jeku i već ima brojne posledice. Industrija zabave u celini izgubila je otprilike 10 milijardi dolara u vrednosti deonica, već posle prvog dana štrajka.

Profimedia
 

Za one koji nisu upoznati, WGA je u štrajku nakon sloma pregovora sa Alijansom filmskih i televizijskih proizvođača (AMPTP). WGA je pozvala AMPTP, preko zastupnika, da kompenzuju pisce boljom platom i uslovima rada. Članovi WGA takođe su zabrinuti da bi porast programa veštačke inteligencije (AI), uključujući ChatGPT i Google Bard, mogao da ih učini suvišnim ako studiji počnu da koriste ove alate kao jeftinije izvore radne snage u industriji zabave.

Profimedia
 

Međutim, AMPTP i najprestižnije holivudske kompanije odbijaju da "igraju igru", pa otuda i industrijska akcija. S obzirom na to da je Netfliks navodno imao veliku ulogu u prekidu pregovora, brojni članovi WGA nedavno su pozvali ljude da otkažu svoje pretplate na ovaj striming servis kao način podrške štrajkovima, prenosi B92.

Profimedia
 

Zaustavljena produkcija

Ovaj štrajk zaustavio je produkciju brojnih TV serija i filmova. Sve pogođene projekte razvijaju veliki studiji za televiziju i popularne striming servise, a među njima su Marvel, Netfliks, HBO Max i Prime Video.

Profimedia
 

U nastavku donosimo filmove i TV serije čija je realizacija zbog štrajka prekinuta ili odložena neodređeno vremeili je produkcija još uvek u toku:

Abbott Elementary

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight

Andor

Big Mouth

Billions

Blade

Cobra Kai

Daredevil: Born Again

Evil

Hacks

House of the Dragon

Good Omens

Loot

Night Court

Severance

Stranger Things

Superman: Legacy

Unstable

Yellowjackets

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike