Krvavi rat i pet novih zmajeva: Otkriveni detalji o drugoj sezoni „Kuće zmaja“

08.05.2023

08:37

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera je planirana za leto sledeće godine

Krvavi rat i pet novih zmajeva: Otkriveni detalji o drugoj sezoni „Kuće zmaja“
Kuća zmaja - Copyright Profimedia

Snimanje novih epizoda epskog spektakla HBO produkcije „Kuća zmaja“ je počelo i na njega neće uticati nedavno započeti štrajk scenarista u Holivudu.

- Uzbuđeni smo što ćemo ponovo snimati sa originalnom ekipom, našom velikom porodicom, kao i sa novim talentima ispred i iza kamera. Naši i vaši omiljeni likovi uskoro će se okupiti, marširati uz svoje armije i jahati svoje zmajeve. Jedva čekam da vidite šta smo vam pripremili - izjavio je Rajan Kondal, jedan od autora popularne serije kada je najavio snimanje druge sezone drame nastale iz kultne „Igre prestola”.

Profimedia
 

U velelepnom Livsden studiju u Velikoj Britaniji ekipa već nedeljama uveliko snima početne scene sage o usponu i padu porodice Targarjen. Radnja se dešava gotovo dvesta godina pre događaja iz originalne priče Džordža R. R. Martina. Serija je zasnovana na njegovoj knjizi „Vatra i krv”.

Šta se zna o drugoj sezoni

Detalji o novim epizodama se čuvaju u strogoj tajnosti, ali ono što se zna je da sledi pravi rat između junakinja Renire (Ema Darsi) i Alisent (Olivija Kuk) koji je donekle započet na kraju prve sezone kada je zmaj Vegar ubio Renirinog sina Luserisa.

Autori imaju u planu da gledaocima predstave još pet zmajeva, a do kraja serije videćemo ih ukupno sedamnaest. Druga sezona će imati osam epizoda, navodi Dedlajn, prenosi Politika, uz obrazloženje da je to deo dugoročnog plana HBO-a koji bi trebalo da uključuje i obnovu za treću sezonu.

Kuća zmaja/Profimedia
 

Kako prenose svetski mediji, nedavno započeti štrajk scenarista u Holivudu neće poremetiti drugu sezonu. Praksa ove serije je da scenario bude kompletiran pre nego što ekipa započne snimanje što je i ovoga puta bio slučaj. Međutim, scenario je podložan promenama u hodu. Nije poznato kako će produkcija rešiti ovaj problem pošto zbog štrajka scenarista svaki naknadni rad na scenariju nije dozvoljen.

Nova lica u glumačkoj ekipi

Među glumačkom ekipom, ponovo ćemo videti Emu Darsi u ulozi junakinje Renire Targarjen koja će nastaviti borbu za dolazak na gvozdeni presto. Tu su i Met Smit (Demon), Iv Best (Renis), Ris Ifans (Oto), Fabijen Frankel (Kriston), ali ne i Padi Konsidin u ulozi kralja Viserisa.

Uprkos smrti Viserisa pred kraj prve sezone, obožavaoci serije ipak očekuju da ga vide u nekim scenama iz prošlosti. Među novim licima u glumačkoj ekipi su: Gejl Rankin (Alis), Simon Rasel Bil (Simon), Fredi Foks (Gvejn Hajtauer) i Abubakar Salim (Alin).

Profimedia
 

Reditelj novih epizoda biće Alan Tejlor koji je režirao nekoliko epizoda „Igre prestola”. Rajan Kondal i Džordž R. R. Martin ostaju na mestu glavnih ljudi ovog visokobudžetnog projekta čija je prva sezona koštala između 150 i 200 miliona dolara.

Kreativni tim serije najavljuje tri do četiri sezone ove popularne sage, a premijera drugog nastavka je planirana za leto sledeće godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike