Zašto su svi mislili da je Keli Mekgilis mrtva: Misteriozni nestanak zvezde "Top Gana"

08.05.2023

20:00

0

Nakon što je glumila u popularnom filmu ona se toliko udaljila od svetla reflektora da su mnogi pomislili da više nije živa

Zašto su svi mislili da je Keli Mekgilis mrtva: Misteriozni nestanak zvezde "Top Gana"
Keli Mekgilis u filmu "Top Gan" - Copyright Profimedia

Tokom osadmedesetih godina mnogo je bio teži put stići do zvezda. U vreme kada nije bilo društvenih mreža i rijalitija, put do slave je bio neizvestan, zato ne čudi što su mnoge tadašnje velike zvezde odlučile da izađu iz šou biznisa.

Nakon što je sa Tomom Kruzom glumila u filmu "Top Gan" jednom od najvećih osamdesetih godina, glumica Keli Mekgilis se toliko udaljila od svetla reflektora da su mnogi pomislili da ona uopšte više nije živa.

Profimedia
 

Kada se pojavio "Top Gan" 1986. godine Kruzova karijera se popela na najviši mogući nivo. I dok se ovaj film uglavnom pamti kao njegov, istina je da je Mekgilis imala podjedanko veliki udeo u uspehu ovog ostvarenja.

Uspeh sa Harisonom Fordom

Na kraju krajeva, mnoge je "Top Gan" privukao zbog ljubavne priče, nakon čega je i pesma "Take My Breath Away" postala planetarni hit.

Uprkos činjenici da je glumica najviše ostala upamćena po toj ulozi, ona je tokom svoje karijere postigla mnogo više. U stvari, do trenutka dok se nije pojavio kultni film ona je već ostvarila zapažene uloge.

Profimedia
 

Film "Svedok" u kojem je igrala sa Harisonom Fordom bio je nominovan za osam Oskara, osvojio je niz priznanja i postigao veliki finansijski uspeh.

Takođe i neki drugi filmovi u kojima je glumila poput "The Accused", "The Babe" i "North", prošli  su veoma zapaženo.

Misteriozni nestanak

Kada je "Top Gan" 1986. godine prikazivan u bioskopima, činilo se da je Keli Mekgilis svuda. Film je imao najveću zaradu i svi su pričali o njemu.

S obzirom na megapopularnost osamdesetih godina, svi uslovi za veliku karijeru su bili tu. Međutim, kako se ispostavilo glumičina karijera više nikada nije dostigla taj nivo i ona je praktično nestala. Niko o njoj godinama ništa nije čuo.

Profimedia
 

Mnogo godina kasnije, nakon što se povukla iz Holivuda, neki sajtovi su objavili kako se društvenim mrežama pronosi vest da je umrla.

Kada je snimljen "Top Gan: Maverik" ljudi su na internetu najviše postavljali pitanje: "Zašto u nastavku ne igra Keli Mekgilis?". Pre toga su se pitali da li je uopšte neko zvao na snimanje filma?

- O moj Bože! Ne, nisu, niti mislim da bi me ikada zvali. Ja sam debela i izgledam u skladu sa mojim godinama, a to nije ono što žele - izjavila je glumica.

Seksualno zlostavljanje

Keli Mekgilis bila je sklonjena sa scene, očigledno svojom voljom, ali nije se libila da kasnije otvoreno priča o teškom životnom iskustvu kroz koje je prošla pre nego što ju je zapljusnula slava.

Ona je doživela seksualno zlostavljanje, i to od dvojice muškaraca.

Jedan od napadača je završio u zatvoru nakon što ga je glumica identifikovala. Napadač je izašao iz zatvora nakon tri godine, ali Mekgilis je nosila ožiljke dugo posle toga.

Profimedia
 

Čak je sebe ubedila da je napad bila neka vrsta kazne pošto je gej. Kao rezultat mržnje prema sebi ona je prema sopstvenom priznanju godinama "provela u ponižavajućim odnosima sa muškarcima".

Na sreću, na kraju se izborila sa tim i zaljubila se u ženu po imenu Melanie Leis. Sklopile su građanski brak koji se ipak završio razvodom ali se čini da je glumica našla svoje mesto. 

Poslednji put Keli Mekgilis je glumila pre desetak godina, a u međuvremenu je postala savetnica koja radi sa alkoholičarima i zavisnicima od droge u centru za rehabilitaciju, a takođe se odlučila i za volontiranje u zatvoru.

Profimedia
 

Za razliku od svog kolege Toma Kruza očigledno je odlučila da se skloni od svetla reflektora i posveti životu koji je sve samo ne glamur Holivuda, ali sad bar znamo da je živa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: thethings.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike