Stiže kineski „Top Gan“: Još uvek nije prikazan, a već zaradio tri miliona dolara (FOTO/VIDEO)

23.04.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Po trejleru možemo da zaključimo da film zaista podseća na američki blokbaster

Stiže kineski „Top Gan“: Još uvek nije prikazan, a već zaradio tri miliona dolara (FOTO/VIDEO)
Top Gan - Copyright Profimedia

Nastavak kultnog filma „Top Gan“, sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, obeležio je prošlu godinu i porušio sve rekorde gledanosti zaradivši 1,4 milijarde dolara, a ove godine stiže kineska verzija ovog filma pod nazivom „Born to Fly“.

Gettyimages2022/Paramount
 

Varajeti navodi da je u pitanju kineski odgovor na „Top Gan“, a po trejleru možemo da zaključimo da film zaista podseća na američki blokbaster.

Well YouTube/Go USA Entertainment @wellgousa
 

Spektakularne akcione scene

Radnja prati Leija Yua i elitne pilote koji prolaze kroz rigorozni trening kako bi postali najbolji u svom poslu. Predvodi ih iskusni zapovednik Zhang, a imaju zadatak da testiraju najmodernije borbene avione.

Well YouTube/Go USA Entertainment @wellgousa
 

Film obiluje akcijom i scenama u kojima glavni akteri zamalo ginu, ali ipak uspevaju da pobede sve izazove i nesreće i na kraju ostvare zadatak. Film će se u bioskopima širom Kine prikazivati od 28. aprila, a nakon toga stiže i u Evropu i Ameriku, prenosi index.hr. Produkciju filma pomogle su kineske vazduhoplovne snage i jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom aviona.

Well YouTube/Go USA Entertainment @wellgousa
 

Karte već rasprodate

„Born to Fly“ je trebalo da bude prikazan u oktobru prošle godine, ali je iz nepoznatih razloga premijera odložena. Navodno su specijalni efekti bili veoma neuverljivi, a neki mediji su preneli da je moralo da se sačeka jer je previše podsećao na „Top Gan“, kako bi se izbegle optužbe za plagiranje.

Zanimljivo je da je 75 posto karata za kinesko prikazivanje već rasprodato i na taj način je unapred ostvarena zarada od tri miliona dolara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike