Jeziv scenario druge sezone serije "The Last of Us": Šta će biti sa Džoelom i Eli? (FOTO/VIDEO)

14.03.2023

18:30

0

Finalna epizoda prikazana je u nedelju, uprkos tome što se iste večeri održavala ceremonija dodele Oskara

Jeziv scenario druge sezone serije "The Last of Us": Šta će biti sa Džoelom i Eli? (FOTO/VIDEO)
Bela Remzi i Pedro Paskal - Copyright Profimedia

Prva sezona postapokaliptične serije "The Last of Us", u kojoj glavne uloge igraju Pedro Paskal i Bela Remzi, završena je u nedelju.

Uprkos tome što se te večeri održavao prenos najgledanijeg TV spektakla, ceremonije dodele Oskara, finale ove serije je gledalo 8,2 miliona ljudi, što je duplo veća brojka od prve epizode (4,7 miliona gledalaca).

Ipak, poslednja epizoda nije bila najgledanija, rekord je postigla peta, koju je gledalo 11,6 miliona ljudi.

Profimedia
 

Kako se završila prva sezona

Poslednja epizoda prve sezone se završava baš tamo gde je završila i video-igra iz 2013. godine. Epizoda je trajala samo 43 minuta i počela je flešbekom koji nikada ranije nismo videli.

Dvoje glavnih junaka Džoel i Eli su izbegli smrt, ali pod različitim okolnostima. Džoel na kraju laže Eli, što može dovesti do nepremostivog razdora u njihovom odnosu.

Snimanje druge sezone je sasvim izvesno, a budući da je serija zasnovana na video-igri, zna se da će se baviti događajima koji se dešavaju pet godina nakon prve sezone.

Upala im kašika u med

S obzirom na to da Bela Remzi u prvoj sezoni igra devojčicu od 14 godina, obožavaoci smatraju da bi devetnaestogodišnjakinju u nastavku trebalo da igra neko drugi. Međutim, kreatori serije prilično su zadovoljni glumicom i smatraju da im je upala kašika u med.

Profimedia
 

- Veoma smo srećni što imamo Belu, kao i zbog svega što ste gledali cele ove sezone. Jedini razlog zašto bismo razmislili da promenimo Belu bilo bi ukoliko bi nam ona rekla: "Ne želim više da radim sa vama." Čak ni tada, nisam siguran da bismo joj to dopustili. Još uvek možemo da je nateramo da se vrati u drugu sezonu - izjavio je kokreator serije Kreg Mejzin.

Ipak, druga sezona će biti "drugačija" od video-igre.

- Ponekad će biti radikalno drugačija, a ponekad vrlo malo. Neće baš izgledati kao video-igra, ali Bela Remzi ostaje - izričit je Mejzin.

Bezuslovna ljubav ideja vodilja serije

Prema njegovim rečima, ideja vodilja serije je bezuslovna ljubav.

Profimedia
 

- To je bio koncept cele priče, video-igre i serije. Glavni izazov je kako naterati igrača da oseti bezuslovnu ljubav kao onu koji roditelji osećaju prema detetu, ali i tu brigu strah koji idu sa njom. Ponekad kad nekog volite, logika izađe kroz prozor, i uradićete zaista strašne stvari samo da biste zaštitili osobu koju volite - izjavio je Mejzin, na neki način "pravdajući" sve ono što je Džoel uradio u poslednjoj epizodi.

Profimedia
 

Prema najavama kreatora serije, u drugoj sezoni nas očekuje strašniji scenario, koji uključuje više zaraženih osoba od smrtonosne gljivice.

Podsetimo, serija je nastala na osnovu video-igre i fokusirana je na pandemiju gljivica koje su neke ljude pretvorili u čudovišta nalik zombijima, a jedna od retkih koja je imuna je glavna junakinja Eli, koja može spasiti čovečanstvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike