Potresna ispovest Majkla Džej Foksa: Smrt kuca na vrata (VIDEO)

30.04.2023

11:00

0

Glumac je nedavno dao intervju i priznao koliko mu je teško

Potresna ispovest Majkla Džej Foksa: Smrt kuca na vrata (VIDEO)
Majkl Džej Foks - Copyright Profimedia

Majkl Džej Foks, kanadsko-američki glumac i zvezda filma "Povratak u budućnost", više od 30 godina se bori s Parkinsonovom bolešću, a u poslednje vreme mu se zdravstveno stanje pogoršalo, pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Majkl je nedavno dao intervju za CBS-ovu emisiju "Sunday Morning" i priznao koliko mu je teško.

Profimedia
 

- Neću dočekati 80. godinu. Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže - ispričao je Majkl novinarki Džejn Poli.

Otkrio je da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi i da mu je zahvat "poremetio" hodanje. Glumac je objasnio da se sa njegovom bolešću mogu pojaviti i problemi sa žvakanjem hrane, kao i upala pluća.

- Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti - ispričao je on, prenose američki mediji.

Dokumentarni film o životu Majkl Džej Foksa

Na streaming platformi Apple TV+.12 maja biće prikazan dokumentarni film “STILL: A Michael J. Fox Movie”.

U najavi filma se navodi da će film “prepričati Foksovu izvanrednu priču njegovim sopstvenim rečima – neverovatnu priču o klincu iz kanadske vojne baze koji se popeo do visine zvezde u Holivudu osamdesetih godina”.

Film sadrži isečke iz njegovih mnogih kultnih filmova i TV emisija, kao i snimke slavljeničkih i značajnih trenutaka iz njegovog ličnog života.

Profimedia
 

Foks se probio 1982. godine, kada je dobio ulogu Aleka P. Kitona u porodičnoj komediji “Family Ties”’, a ta uloga mu je donela tri uzastopna Emija za najboljeg glavnog glumca u humorističkoj seriji – 1986., 1987. i 1988 godine.

Četvrtog Emmyja dobio je 2000. za ulogu u seriji “Spin City”, a petog 2009, za ulogu u dramskoj seriji “Spasi me”. Ipak, možda je najpoznatiji po ulozi Martija Mekflaja u filmskoj trilogiji “Povratak u budućnost”.

Ja sam žilavi gad

U trejleru Foks se također priseća trenutka u kojem je prvi put otkrio simptome Parkinsonove bolesti. Ispričao je da se jednog jutra probudio i primijetio da mu se mali prst sam pomera.

Objasnio je da je sve pokušavao da sakrije na vrhuncu svoje karijere, ali da su ga “sve te godine skrivanja probudile”.

Profimedia
 

– Odustati od tog dela mene koji želi da nastavi i radi stvari znači dati otkaz. Ovo je ono što jesam. Ja sam žilavi gad! – poručio je u foršpanu dokumentarca.

U januaru Foks je rekao da je Gugenhajmu dao potpunu kreativnu slobodu s filmom i da ne želi da cenzuriše nijedan izvorni materijal filma.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike