Potresan oproštaj Vilijama Šatnera: Kapetan Kirk spreman da zauvek ode među zvezde (FOTO/VIDEO)

11.03.2023

18:30

0

Glumac će 22. marta napuniti 92 godine

Potresan oproštaj Vilijama Šatnera: Kapetan Kirk spreman da zauvek ode među zvezde (FOTO/VIDEO)
Kapetan Kirk u "Zvezdanim stazama" - Copyright Profimedia

Ikona "Zvezdanih staza" glumac Vilijam Šatner koji ima 91 godine, izjavio je da je svestan da mu nije preostalo još puno do kraja života.

Šatner se osvrće na svoj život i karijeru u novom dokumentarcu “You Can Call Me Bill”, u kojem govori o svojoj glumi i drugim delovima sopstvenog života, kao što je ljubav prema prirodi.

Šatner je rekao da je do sada odbijao pozive za snimanje dokumentaraca o njegovom životu ali da je sada svestan da mu nije puno preostalo vremena.

Profimedia
 

U režiji Aleksandra O. Filipa, dokumentarni film imaće svoju premijeru na festivalu South by Southwest (SXSW) i predstavlja glumčev odnos prema smrti prilikom ulaska u desetu deceniju života.

Kako izgleda kada umreš

U intervjuu za Variety, Šatner je objasnio kako se "zapravo umire".

- Postojalo je vreme kada su glumci, a i sebe uključujem u ovo, prikazivali smrt tako što bi pali na zemlju, zatreptali očima i potom bi klonuli i bili mrtvi. Tako se ne umire - rekao je Šatner i dodao:

- Ovako se umire (glumčeve oči se naglo rašire, a dah mu prestaje). Vidiš? Ja sam mrtav. Jeste li ikada uspavali psa? Kada sam morao da uspavam svog psa kod veterinara, milovao sam ga po glavi i govorio mu: “Tu sam, ljubavi, tu sam.” I injekcija uđe u telo, a pas gleda u mene s ljubavlju, i to je to. Ni ne znaš da je umro.

Profimedia
 

Najstarija osoba koja je poletela u svemir

Vilijam Šatner, glumac koji će 22. marta napuniti 92 godine, imao je dugu karijeru na filmu i televiziji, a njegova najpoznatija uloga je uloga kapetana Džejmsa T. Kirka u “Zvezdanim stazama”.

Takođe je igrao u hit serijama kao što su “The Practice”, njenom spinofu “Boston Legal” i sitkomu “3rd Rock From the Sun”. Za svoje uloge advokata Denija Krejna osvojio je dve Emi nagrade.

On je prošle godine postao najstarija osoba u svemiru nakon što je raketa kompanije "Blu Oridžin", u vlasništvu milijardera i američkog biznismena Džefa Bezosa, poletela na subordinalni let iz zapadnog dela Teksasa.

Šatner je bio jedan od četiri člana posade u potpuno autonomnoj svemirskoj letilici "Nju Šepard", a let je trajao oko 10 minuta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike