VHS kaseta filma "Povratak u budućnost" prodata na aukciji: Glumac u potrazi za video-rikorderom

16.06.2022

16:15

0

U toku je pravi bum na tržištu među kolekcionarima koji su "poludeli" za prvim izdanjima

VHS kaseta filma "Povratak u budućnost" prodata na aukciji: Glumac u potrazi za video-rikorderom
profimedia-0136853892 - Copyright "Povratak u budućnost" Foto: Profimedia

Originalna neotvorena VHS kaseta hit filma iz osamdesetih godina "Povratak u budućnost" prodata je za 75.000 dolara na prvoj takvoj aukciji.

Na aukciji koju je organizovala kompanija iz Teksasa "Heritage Auctions" predstavljeno je 260 originalniih kaseta, od kojh su većina bile kopije prvih izdanja filmova iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Kako prenosi "Gardijan", cena koju je dostigla VHS kaseta kultnog filma u kojem igra Majkl Džej Foks je do sada najviša cena za koju je prodata neka VHS kaseta.

Ova kaseta je bila u vlasništvu glumca Tomasa Vilsona, koji je igrao Bifa Tanena (i njegovog unuka Grifa Tanena i Bjufordovog dedu „ludog psa Tanena”) u kultnoj trilogiji "Povratak u budućnost".  

Kopija koja je prodata na aukciji je sadržala i poruku ovog glumca.

- Ovo je VHS traka prvog izdanja "Povratak u budućnost" koju mi je studio poslao u to vreme. Pošto sam znao da će VHS platforma postojati zauvek, sačuvao sam je za kasnije, ali sada ne mogu da pronađem video-rikorder. Dobro je. Uživajte - poručio je ovaj glumac.

 

Inače, u toku je pravi bum na tržištu među kolekcionarima koji su "poludeli" za prvim izdanjima hit filmova u originalnom pakovanju VHS kaseta.

Tako je kopija filma "Gunisi" na ovoj aukciji prodata za 50.000 dolara, navodi "The Hill". VHS kaseta filma "Ajkula" prodata je za 32.500 dolara, a "Isterivači duhova" za 23.750 dolara.

Ukupan prihod koji je dostignut na ovoj aukciji je 584.750 dolara.

- Uspeh ove aukcije ponovo pokazuje moć koju ovi filmovi i ovaj format imaju nad mladom i onom malo starijom publikom - saopštili su iz kompanije koja je organizovala ovu aukciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike