Spilberg otkrio jednu od najvećih grešaka u svojoj karijeri: Nije trebalo to da uradim!

27.04.2023

17:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Nikada nije trebalo da petljam po arhivama sopstvenog rada i nikome ne preporučujem da to čini“

Spilberg otkrio jednu od najvećih grešaka u svojoj karijeri: Nije trebalo to da uradim!
Stiven Spilberg - Copyright Profimedia

Stiven Spilberg je gostujući na Tajmovom 100 samitu u Njujorku kritikovao ideju da bi starije filmove trebalo ponovno montirati, kako bi se udovoljilo osetljivosti modernog doba.

Profimedia
 

Reditelj je rekao da žali što je dozvolio da se iz njegovog čuvenog filma „E.T. vanzemaljac“ iz 1982. godine, u kasnijem izdanju montažom ukloni oružje. Tako je u verziji objavljenoj povodom 20. godišnjice izlaska ovog ostvarenja vatreno oružje zamenjeno toki-vokijima.

Razočaran samim sobom i svojim postupkom

- To je bila greška. Nije trebalo to da dozvolim. E.T. je proizvod svog doba. Nijedan film ne bi trebalo da bude revidiran na temelju toga kroz kakve naočare gledamo sada, bilo dobrovoljno ili nas prisiljavali - naglasio je Spilberg.

Profimedia
 

Još 2011. godine on je najavio da će se oružje vratiti za 30. godišnjicu filma, objašnjavajući da je razočaran samim sobom i učinjenim postupkom.

- Nikada nije trebalo da petljam po arhivama sopstvenog rada i nikome ne preporučujem da to čini. Svi naši filmovi su neka vrsta putokaza - gde smo bili kad smo ih snimali, kakav je svet bio i šta je svet primao kad smo te priče objavili. Tako da mi je zaista žao što se ovo radi - rekao je sada, prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike