Kad stari Indijana Džons sretne mlađeg sebe: Najnoviji trejler za peti nastavak kultnog fima (VIDEO)

08.04.2023

16:00

0

Priča započinje u dvorcu prepunom nacista

Kad stari Indijana Džons sretne mlađeg sebe: Najnoviji trejler za peti nastavak kultnog fima (VIDEO)
Harison Ford - Copyright Profimedia

Svetska premijera filma reditelja Džejmsa Mangolda "Indijana Džons i artefakt sudbine" (Indiana Jones and Dial of Destiny) sa Harisonom Fordom u legendarnoj ulozi, održaće se 18. maja u Kanu, gde će film biti prikazan van konkurencije.

Ovo bi trebalo da bude poslednji nastavak, a upravo je objavljen drugi zvanični trejler u kojem vidimo kako se istovremeno pojavljuje najnovija i mlađa verzija Indijane Džonsa.

Promo/MegaCom film
 

- Ovo je prvi put da vidim ovako nešto i da verujem u to što gledam. Malo je sablasno. Mislim da čak i ne želim da znam kako se to radi, ali definitivno funkcioniše - komentarisao je nedavno Harison Ford suočavanje licem u lice sa mlađim sobom.

Puno avanture, smeha i emocija

Za podmlađivanje glavnog lika koristilo se nekoliko tehnika, uključujući softver koji je sveže snimljeni materijal doradio na temelju arhivskih snimaka mladog Harisona Forda.

Promo/MegaCom film
 

Film započinje u 1944. godini, u dvorcu prepunom nacista, a pre nego što se Indijana Džons nađe u sadašnjosti, radnja se premešta u 1969. godinu, u vreme kada Amerikanci očajnički žele da prestignu Ruse u trci do Meseca.

- Film je pun avantura, smeha i pravih emocija. Snimanje je bilo teško, dugo i naporno, ali jako sam zadovoljan filmom koji imamo - izjavio je Harison Ford.

Promo/MegaCom film
 

Pored ovog legendarnog glumca, kao jednog od najpoznatijih filmskih likova, uloge tumače i Džon Ris Dejvis koji je poslednji put viđen u trećem nastavku filma "Poslednji krstaški pohod" 1989. godine, a ostatak čine i istaknuta imena Mads Mikelsen, Antonio Banderas, Tobi Džouns, Fibi Voler-Bridž i drugi.

Podsetimo, prvi film "Otimači izgubljenog kovčega" o Indijani Džonsu koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike