Spilbergu uručen Zlatni medved za životno delo u Berlinu: Reditelj najavio spektakularnu seriju o jednoj slavnoj ličnosti (FOTO)

22.02.2023

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

I u 76. godini života ga uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova

Spilbergu uručen Zlatni medved za životno delo u Berlinu: Reditelj najavio spektakularnu seriju o jednoj slavnoj ličnosti (FOTO)
Stiven Spilberg - Copyright Profimedia

Proslavljenom američkom filmskom reditelju Stivenu Spilbergu sinoć je uručena nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu.

Primajući počasnog Zlatnog medveda Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života, uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova.

Profimedia
 

Čuveni reditelj, poznat po najuspešnijim blokbasterima u istoriji kinematografije nedavno je snimio najličniji film u svojoj karijeri, autobiografsko ostvarenje ''Fabelmanovi'', koje je sinoć prikazano u Berlinu, a  ove godine je u konkurenciji za Oskara za najbolji film.

Uticaj majke

Govoreći o tom filmu Spilberg je rekao da ga je majka uvek podsticala da snimi film o svom detinjstvu.

- Moja mama je govorila: „Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti?“, izjavio je reditelj.

Poznat po svojim popularnim, pristupačnim i ubedljivim filmovima, Spilberg je uputio savet potencijalnim filmskim stvaraocima da uvek počnu od priče.

- Ako želite da budete filmski režiser, pre svega pišite. Priča će učiniti da publika obrati pažnju na vas, a ne snimci“.

Profimedia
 

Priča o Napoleonu

Reditelj je otkrio i da završava rad na scenariju pod naslovom ''Napoleon'', koji je njegov prijatelj, čuveni sineasta Stenli Kjubrik, ostavio nedovršenim posle smrti 1999. godine.

- Radimo na velikoj produkciji serije koja će imati sedam nastavaka za američku mrežu HBO, po scenariju napisanom 1961. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike