Drama „Carstvo mraka“ na „Igorovim danima“ u Novom Sadu: Sećanje na jednog od najboljih reditelja (FOTO)

13.04.2023

15:00

0

Manifestacija revijalnog karaktera ove godine se održava drugi put

Drama „Carstvo mraka“ na  „Igorovim danima“ u Novom Sadu: Sećanje na jednog od najboljih reditelja (FOTO)
Hana Selimović i Anastasia Mandić - Copyright Marijana Janković

Drama „Carstvo mraka“ prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Igora Vuka Torbice, gostovaće 23. aprila na Festivalu „Igorovi dani“ u Novom Sadu.

Reč je o manifestaciji revijalnog karaktera koja se ove godine održava drugi put, a predstavlja omaž Igoru Vuku Torbici, jednom od najboljih reditelja mlađe generacije koji je ostavio dubok trag na pozorišnoj sceni Srbije i regiona.

Marijana Janković
 

U ovoj drami, koju je jedan od najvećih ruskih realista svog doba napisao 1886. godine, uloge tumače Olga Odanović (Matrjona), Hana Selimović (Anisja), Vanja Ejdus (Akuljina), Nenad Pećinar (Petar), Anastasia Mandić (Kuma), Marko Baćović (Aćim), Ivan Đorđević (Nikita), Nikola Vujović (Mitrić), Ivana Šćepanović (Marina), Novak Radulović (Svat) i devojčica Jelena Blagojević (Anjutka).
„Carstvo mraka“ biće izvedeno na Sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta.

Publika će biti u mogućnosti da pogleda još dve Torbičine predstave – „Tartif”, prema motivima Molijerove drame, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor, kao i „Krvave svadbe”, u koprodukciji SNP-a i Grad teatra Budva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike