Šokantan gej vestern Pedra Almodovara otvara Kanski festival: Strasna ljubavna priča između Pedra Paskala i Itana Houka (FOTO)

21.03.2023

21:30

0

I ovog puta "zvezdana ekipa", sa trenutno jednim od najaktuelnijih svetskih glumaca i "starim liscem"

Šokantan gej vestern Pedra Almodovara otvara Kanski festival: Strasna ljubavna priča između Pedra Paskala i Itana Houka (FOTO)
Pedro Paskal, Pedro Almodovar, Itan Houk - Copyright Profimedia

Pedro Almodovar je čovek za kojeg uvek znate da će svojim filmom pomeriti sve postojeće okvire. Izuzetak nije ni najnoviji film  "Strange Way of Life", prvi vestern u karijeri španskog umetnika, koji će premijerno biti prikazan u Kanu i ujedno 16. maja otvoriti ovaj prestižni svetski filmski festival uvek rezervisan za najbolje filmske autore.

Pedro Almodovar/Profimedia
 

Možda na prvi pogled sve deluje čudno, još ako znamo da je reč o vesternu koji govori o ljubavi između dvojice muškaraca, ali drugačije ni ne može biti kada pričamo o Almodovaru.

Strastven odnos kao među životinjama

Sve je počelo od filma "Brokeback Mountain“, koji je zapravo, kako kaže jedna od priča koja kruži Holivudom, trebalo da režira čuveni španski režiser. Ipak, na kraju režija je poverena Angu Liju.

Almodovar je želeo da priča od početka do kraja bude gej odnosno hteo je da odnos "između junaka bude jak i strastven kao onaj među životinjama". 

Međutim, Holivudu je to u to vreme bilo isuviše šokantno, a reditelj nije hteo drugačije i sačekao je svojih "pet minuta" da snimi "Strange Way of Life".

Bila ova priča Istinita ili ne, sam Pedro Almodovar je je izjavio da je film odgovor na "Brokeback Mountain“. Gej vestern je njegov drugi film na engleskom, nakon 2020. godine, kada je snimio "Ljudski glas" sa Tildom Svinton.

I ovoga puta u filmu se pojavljuje "zvezdana ekipa", a gej par čine trenutno jedan od najaktuelnijih svetskih glumaca Pedro Paskal i "stari lisac" Itan Houk.

Duboko intimna priča

Prema rečima Almodovara, priča između njegovih junaka je duboko intimna.

- O filmu mogu da vam kažem da ima dosta elemenata vesterna, tu su revolveraši, kauboji, ranč, šerif. Tu je grad, naravno, i obračun, ali ono što ima, a većina vesterna nema, jeste specifičan dijalog. Ona vrsta dijaloga između dvojice muškaraca koju nijedan vestern nikada nije imao - rekao je španski sineasta, muzičkoj zvezdi Dua Lipi, u njenom podkastu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RB Casting (@rbcasting)

A evo kako glasi sinopsis filma:

Posle dvadeset pet godina Silva (Pedro Paskal) prelazi pustinju konjem kako bi posetio svog prijatelja šerifa Džejka (Itan Houk). Oni proslavljaju svoje viđanje nakon 25 godina, a već narednog jutra postaje jasno da razlog posete nisu samo sećanja na nekadašnje prijateljstvo…

I to je sve što znamo o priči filma, koja može da se račva u različitim pravcima.

Da li će nas odvesti u vreme od pre 25 godina kada se ljubav dogodila? Da li ovaj susret nakon 25 godina znači rasplamsavanje stare ljubavi?

Ovo su samo neka od pitanja na koja nećemo dobiti odgovor dok ne odgledamo ceo film. Na kraju treba napomenuti da naslov ovog ostvarenja potiče od fado pesme o izgubljenoj ljubavi, Amalije Rodrigez.

Pojedini svetski mediji tvrde da  ćemo u filmu videti i pravu fizičku ljubav između dvojice glavnih junaka. Ali to je "samo" Almodovar, a kod njega je sve moguće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike