Posle Oskara na stubu srama: Reditelji filma „Sve u isto vreme“ na udaru žestokih kritika zbog jednog poteza

23.03.2023

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Obožavaoci tvrde da ih je usisala „korporativna mašina“

Posle Oskara na stubu srama: Reditelji filma „Sve u isto vreme“ na udaru žestokih kritika zbog jednog poteza
Danijel Kvan i Danijel Šajnert - Copyright Profimedia

Sada već kultni film „Sve u isto vreme“ reditelja Danijela Kvana i Danijela Šajnerta 12. marta je trijumfovao na 95. dodeli Oskara, osvojivši čak sedam zlatnih statua.

Nedavno su svetski mediji preneli da će ovaj jedinstveni dvojac, koji radi pod imenom Danijels, režirati novu seriju zasnovanu na franšizi „Ratovi zvezda“ pod nazivom “The Skeleton Crew”. Serija će se prikazivati na striming platformi Dizni +, a glavnu ulogu će igrati Džud Lou. U centru priče je grupa klinaca izgubljenih u galaksiji, navodi nacional.hr. Autor serije je Džon Vots, poznat po režiji filma „Spajdermen: Put bez povratka”, koji je potvrdio da će to biti avantura nalik seriji „Stranger Things“ u kojoj će adolescenti pokušati da pronađu put do kuće.

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

Ipak, ova vest nije oduševila obožavaoce filma „Sve u isto vreme“ koji su na društvenim mrežama žestoko kritikovali Kvana i Šajnerta ističući kako ih je „usisala korporativna mašina“.

Prestanite da mi smetate

Kritike su bile toliko brojne i žestoke da su njih dvojica odlučili da prekinu agoniju i povodom ovog pitanja oglase se na društvenim mrežama.

Svi oni koji nas napadaju i tvrde da nas je usisala ‘korporativna mašina’ mogu da odahnu. Ovakvi naslovi uvek dovode u zabludu. Ne brinite. Ne radimo na celoj seriji, gostujemo kao reditelji u jednoj epizodi. Džon Vots nas je to davno pitao (pre nego što je ‘Sve u isto vreme’ stigao u bioskope). Volimo Džona, volimo ‘Ratove zvezda’, volimo da učimo o novim tehnologijama i da upoznajemo nove glumce i filmske ekipe, a i moramo da radimo kako bismo zadržali naše zdravstveno osiguranje, tako da smo to rado prihvatili“, napisao je Danijel Kvan na Instagramu i dodao: „Naš naredni film će biti originalan projekat Danijelsa tako da prestanete da brinete i da mi smetate sa ovim.“

Profimedia
 

Njih dvojica su prošle godine režirali epizodu serije „The Skeleton Crew“, pre nego što su trijumfovali na ovogodišnjoj dodeli Oskara. Istovremeno za portal Indie Wire su otkrili da su svojevremeno odbili ponudu Marvela da rade na seriji „Loki“, kako bi imali vremena da režiraju „Sve u isto vreme“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike