Kako je Duška Radovića očarala najveća jugoslovenska muzička zvezda: „Ja sam mislio da ste vi glupi“

22.03.2023

19:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni pisac je insistirao da se upozna sa pevačicom

Kako je Duška Radovića očarala najveća jugoslovenska muzička zvezda: „Ja sam mislio da ste vi glupi“
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Lepa Brena je jedna od najvećih, ako ne i najveća jugoslovenska zvezda svih vremena, koja i dalje uspešno vodi svoju karijeru i privlači pažnju gde god se pojavi u celom regionu.

Poznata pevačica je nedavno bila u Zagrebu, gde je održana premijera predstave „Lepa Brena prodžekt“ Bitef teatra, koja je posvećena njenom životu i karijeri.

ATAImages/ M.M.
 

Brena je, inače, na početku karijere morala da se bori sa brojnim predrasudama jer je bilo onih koji su smatrali da nije naročito pametna, a među njima je bio i čuveni pisac, pesnik i novinar Duško Radović.

Zanimljiva priča o susretu čuvene pevačice i legendarnog Radovića otkrivena je pre nekoliko godina, u dokumentarnom filmu „Lepa Brena - Godine Slatkog greha“.

Nisam mogao da verujem šta čujem

Radio-voditelj i rok kritičar Marko Janković u dokumentarcu je opisao kako je izgledao njihov susret, kao i da je Duško Radović bio taj koji je insistirao da se upozna sa Lepom Brenom.

- Duško Radović je došao do mene i pitao me da li može da upozna Brenu. Rekao sam mu da to nije nikakav problem, a onda sam ih upoznao. On joj je pružio ruku i rekao: „Dobar dan, ja sam Duško Radović.“ Brena mu je na to odgovorila: „Zašto mi se predstavljate? Ja vas znam. Svakog jutra slušam ‘Beograde, dobro jutro’“ - rekao je Janković.

- Ona je tada Duška fascinirala i on je izgovorio nešto neverovatno. Rekao joj je: „Ja sam došao da vam se izvinim, jer sam mislio da ste vi glupi.“ Pao sam pod miksetu, nisam mogao da verujem šta čujem! Duško je bio očaran Brenom i uputio joj je izvinjenje samo zbog pomisli da nije inteligentna - otkrio je Janković u pomenutom dokumentarcu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike