24sedam sa junacima serije "Dug moru": Otkrivamo kakve misterije donosi treća sezona (FOTO/VIDEO)

03.03.2023

16:00

0

Potpuno novo osveženje za celu priču je glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja se ovog puta pojavljuje kao mitološki lik

24sedam sa junacima serije "Dug moru": Otkrivamo kakve misterije donosi treća sezona (FOTO/VIDEO)
Ekipa serije "Dug moru" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Život pored mora nije lak. Ono puno daje, ali i puno uzima, a to najbolje znaju junaci serije "Dug moru" čiji život se nastavlja i u trećoj sezoni, koja počinje 13. marta na Superstar kanalu.  

U poslednjoj sezoni, mistične sile i dalje jačaju i vode Olgu ka otkrivanju porodičnih tajni koje krije poluostrvo Luštica.

Dok njen otac Periša pokušava da sazna šta se nalazi ispod Fortice, Olgu istražuje novinar Oskar, koji prati trag o smrti profesora Grosmana. Nakon što tragična oluja pogodi Lušticu, Olga će od svoje majke Svetlane dobiti ogrlicu koja će je približiti otkrivanju misterija koje okružuju poluostrvo i njegove ekscentrične stanovnike.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Repovi prošlosti

Ekipa 24sedam, sa ostalim novinarima, bila je danas u prilici da se u jednom prestoničkom restoranu druži sa ekipom serije.

Dragan Mićanović kaže da je život njegovog lika Periše u trećoj sezoni ispunjen olujama mnogo više nego suncem, kao i da ga najviše muče repovi prošlosti koji mu ozbiljno remete život.

U seriji situacija počinje polako da se usložnjava jer njegova ćerka ostaje trudna.

- U trećoj sezoni još nisam postao deda, ali polako, biće i četvrta sezona. Mogu vam reći da mi uopšte nije milo. Do juče sam igrao ljubavnike, a sada igram dedu, stvarno nema smisla. Brzo je prošlo to vreme - našalio se pred novinarima na svoj račun Mićanović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Serija snimana na filmski način

Bojana Maljević, producent, i Mićanovićeva supruga u seriji, izjavila je da "Dug moru" ima deset epizoda, kao i da predstoji snimanje četvrte sezone. Dodala je i da je cela serija snimana "na filmski način".

Podsetila je i da je sve počelo sa tri epizode i da niko nije slutio da će "Dug moru" stići dovde. 

- Svetlana u trećoj sezoni preispituje sebe, ali i ono što prepoznaje kod svoje ćerke, a o čemu sa Perišom ne može da priča. Ona je u prve dve epizode moralna vertikala i neko ko je ispravan, a u trećoj sezoni, videćemo... - rekla je Maljevićeva novinarima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

"Slomljena noga" i u seriji i životu

Kako je dodala, glumcima je uvek teže da rade seriju, jer obično nisu napisane sve epizode, i tek kasnije saznaju šta će se dešavati sa njihovim likom.

Ovog puta se ovakav rad za ulogu Svetlane u seriji ispostavio kao "olakšavajuća okolnost".

Naime, Bojana Maljević je imala nezgodu prilikom koje je povredila nogu, pa se ekipa serije našla pred teškom dilemom, prekinuti snimanje ili nešto uraditi sa njenim likom. Ipak, nije prekinuto snimanje, već je i Svetlana u seriji "dobila" slomljenu nogu.

"Evolutivna oluja" glavne junakinje

Njenu ćerku u seriji igra harizmatična Ana Lečić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Olga prolazi kroz jednu evolutivnu oluju, ali nije sama u tome - nagovestila je Ana šta se dešava sa njenim likom u seriji.

Podsetila je da je počela da igra u ovom ostvarenju kada je bila druga godina studija.

- Uz seriju sam bukvalno odrastala, iz devojčice u devojku. U međuvremenu, cela ekipa je postala jedna velika filmska porodica - rekla je Ana.

Njen partner u seriji Vule Marković nije puno otkrivao o svom liku, osim da on sada radi u Beogradu kao vozač.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Magični realizam treće sezone

Treća sezona "Dug moru" se od ostalih razlikuje magičnim realizmom.

- Sve vreme je prisutan taj mistični element, ali uz neko opravdanje sa nečim što se zaista događa u realnosti - objasnila je rediteljka treće sezone Milica Lee Filipovski.

Muziku za treću sezonu, kao i za prethodne dve, radio je naš poznati muzičar i kompozitor Vasil Hadžimanov.

- Od prve sezone se uspostavila ta neka hemija između reditelja Gorana Gajića i mene kao kompozitora, koja se zatim nastavila u drugoj i trećoj sezoni. Veoma atipična serija, veoma atipičan pristup za našu kinematografiju. I samim tim muzika ne može da bude ordinarna - kaže Hadžimanov.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On je naveo da se cela serija poklopila sa njegovim senzibilitetom, tako da je rad na muzici tekao prirodno.

Novinare je zanimalo da li će se njegova tetka, čuvena Bisera Veletanllić, opet pojaviti kao "muzički gost".

- Neće je biti. Bisera je bila u drugoj sezoni, i to je bila specifična scena. Nije poenta da se pojavljuju poznati muzičari samo da bi se pojavili - kaže Hadžimanov, i dodaje da je njegov zadatak u trećoj sezoni bio da isprati razvijanje cele priče i novih likova koji se pojavljuju.

Seka Sablić kao mitološko biće

Jedan od novih likova, ali i pravo osveženje za celu seriju, jeste i naša proslavljena glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja se ovog puta pojavljuje kao mitološko biće Stara Štriga.

- Bilo je uživanje uhvatiti tu emociju, to ludilo i metafiziku koju nosi serija - rekla je Seka Sablić novinarima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Treća sezona serije "Dug moru" snimljena je uz podršku Telekoma.

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma, podsetila je da je cilj Telekoma internacionalizacija serije.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Od ove serije mnogo očekujemo i nadamo se da će "Dug moru" doprineti internacionalizaciji, što je naš strateški cilj - zaključila je Martinovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike