Izabela Roselini uskoro u Beogradu: Otkriveni razlozi dolaska slavne glumice

27.02.2023

10:30

0

Autor: Ekipa 24sedam

Poslednjih godina najviše uživa u pisanju, pozorišnim angažmanima i društvu životinja

Izabela Roselini uskoro u Beogradu: Otkriveni razlozi dolaska slavne glumice
Izabela Roselini - Copyright Profimedia

Čuvena glumica Izabela Roselini uskoro će posetiti glavni grad Srbije, a  potvrdila je i dolazak na predstojeći Beogradski festival igre.

- O Beogradskom festivalu igre sam prvi put čula od Mihaila Barišnjikova. Od tada pratim programe koje najavljujete. Dvadeset godina je jubilej koji zavređuje veliko poštovanje. Vidimo se uskoro! - navela je slavna glumica potvrđujući svoj dolazak u Beograd.

Prvi put na filmu sa svojom majkom

Izabela Roselini je odrasla u Parizu i Rimu. Kada je imala 19 godina, preselila se u Njujork, gde je radila kao prevodilac i novinar za televiziju RAI. Počela je karijeru modela u relativno zrelim godinama, pojavljujući se na brojnim naslovnim stranama čuvenih časopisa.

Profimedia
 

Roselini se prvi put pojavila na filmu 1976. u ostvarenju „A Matter of Time“ sa svojom majkom Ingrid Bergman i Lajzom Mineli, a zatim debitovala 1979. u filmu braće Tavijani “Livada” i od tada se pojavila u brojnim drugim ostvarenjima, uključujući američke filmove “Plavi somot”, “Bele noći”, “Rodžer Dodžer”, “Rođaci”, “Smrt joj lepo stoji”, “Neustrašivi”, “Veliko veče”, “Džoj”...

Očuvanje nasleđa porodice

Radila je sa režiserima kao što su Robert Zemekis, Dejvid O. Rasel, Dejvid Linč, Robert Vilson, Tejlor Hakford, Marđan Satrapi i Gaj Medin. Ona je takođe uspešna televizijska glumica i rediteljka, koja se oduvek posebno zalagala za životinje i očuvanje divljih vrsta.

Profimedia
 

Njena filantropska interesovanja obuhvataju očuvanje izuzetnog filmskog nasleđa njene porodice, uključujući filmove koje je režirao njen otac Roberto Roselini i one u kojima je igrala njena majka Ingrid Bergman.

Poslednjih godina Izabela vodi organsku farmu u Brukhejvenu, a najviše uživa u pisanju, pozorišnim angažmanima i društvu životinja.

(BLIC)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike