Pitanje na koje Tom Kruz nikada nije odgovorio: Zašto je zabranio jednu stvar u svojim filmovima?

18.02.2023

08:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Razlozi takve odluke i dalje su nepoznanica

Pitanje na koje Tom Kruz nikada nije odgovorio: Zašto je zabranio jednu stvar u svojim filmovima?
Tom Kruz - Copyright Profimedia

Prošla godina je za Toma Kruza bila jedna od najboljih u karijeri, a po svemu sudeći i ova će biti podjednako uspešna.

Njegov film „Top Gan: Maverik“ je napravio revoluciju, vratio publiku u bioskope posle pandemije, zaradio neverovatnih 1,48 milijardi dolara, a njega učinio najplaćenijim glumcem na svetu koji za samo jednu izgovorenu reč u filmovima zarađuje 7.000 dolara.

Premijera filma "Top Gan: Maverik" u Kanu/Profimedia
 

Dok iščekuje 95. dodelu Oskara na kojoj se može dogoditi da „Maverik“ osvojio priznanje za najbolji film, slavni glumac se priprema za snimanje filma u svemiru, a tu je i novi nastavak „Nemoguće misije“ koji obožavaoci širom sveta s nestrpljenjem očekuju.

Neobična klauzula u ugovorima

O Kruzu ne prestaje da se piše, a svetski mediji sada prenose da glumac u svojim ugovorima za filmove ima jednu neobičnu klauzulu kojom se zabranjuje korišćenje njegovog lika u komercijalne svrhe u bilo kom obliku.  

Čak i kada se radi o njegovim najvećim filmskim hitovima on ne dozvoljava korišćenje svog lica ni na jedan način nezavisno od filma, pa su tako mnoge video-igrice, igračke, figure ili bilo kakva druga vrsta eksploatacije, čak i licencirane, strogo zabranjene.

Profimedia
 

Glumcu bi sve to donelo dodatnu zaradu, ali uprkos brojnim pokušajima medija da saznaju razloge takve odluke, on nikada nije odgovorio na to pitanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike