Šokantan obrt u vezi sa skandalom Vila Smita na dodeli Oskara: Filmska akademija se predomislila?

14.02.2023

09:00

0

Skandal koji je obeležio prošlogodišnju ceremoniju mogao bi nakon godinu dana da dobije drugačiji epilog

Šokantan obrt u vezi sa skandalom Vila Smita na dodeli Oskara: Filmska akademija se predomislila?
Vil Smit i Kris Rok - Copyright Profimedia

Uoči  95. dodele Oskara, najprestižnije filmske nagrade, organizovana je tradicionalna večera, kojoj su sinoć između ostalih prisustvovale i holivudske zvezde Stiven Spilberg, Tom Kruz, Brendan Frejzer i mnogi drugi.

Međutim, ono što je privuklo najveću pažnju javnosti jeste izjava Dženet Jang, predsednice Američke akademije filmskih umetnosti.

Profimedia
 

Reakcija Filmske akademije nije bila adekvatna

Ona je izjavila da reakcija Filmske akademije umetnosti nakon prošlogodišnjeg skandala, kada je Vil Smit ošamario Krisa Roka - nije bila adekvatna.

Podsetimo, nakon skandala na prošlogodišnjoj ceremoniji Akademija je odlučila da zabrani Vilu Smitu prisustvo na dodeli Oskara narednih 10 godina.

- Sigurna sam da se svi sećamo da se prošle godine na dodeli Oskara desilo nešto bez presedana. Ono što se dogodilo na sceni bilo je potpuno neprihvatljivo, a odgovor naše organizacije nije bio adekvatan. Iz ovoga samo naučili da Akademija mora biti otvorena i odgovorna u svojim postupcima, a posebno u vremenima krize morate delovati brzo i saosećajno za sve. Ne treba da očekujete i ne možete očekivati ništa manje od nas u budućnosti - izjavila je Dženet Jang.

Profimedia
 

Ceremonija 95. dodele Oskara biće održana 12. marta u čuvenom Dolbi teatru u Los Anđelesu. Tada ćemo verovatno saznati da li ova izjava Dženet Jang znači i ublažavanje kazne Vilu Smitu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Deadline

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike