Kejt Hadson posle 20 godina otkrila tajnu o Nikol Kidman: I dan-danas žalim zbog toga (FOTO/VIDEO)

17.02.2023

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

„Mulen Ruž“ se u anketi Američkog instituta za film plasirao na 25. mesto na listi 100 najboljih mjuzikala ikad snimljenih

Kejt Hadson posle 20 godina otkrila tajnu o Nikol Kidman: I dan-danas žalim zbog toga (FOTO/VIDEO)
Kejt Hadson, Nikol Kidman, Kit Urban - Copyright Profimedia

Jedan od najznačajnijih filmova u karijeri glumice Nikol Kidman svakako je bio spektakularni mjuzikl „Mulen Ruž“, u režiji Baza Lurmana, iz 2001. godine.

Izvrsna, raskošno producirana, izuzetno dinamična, vizuelno impresivna i hiperstilizovana romantična mjuzikl-melodrama darovitog australijskog glumca, producenta, scenariste i režisera Lurmana sigurno je najneobičniji film snimljen na početku 21. veka.

Profimedia
 

Od 8 nominacija za Oskara film je osvojio dve zlatne statue - za najbolju scenografiju i kostimografiju, pet nagrada australijskog Filmskog instituta, dve nagrade BAFTA i Zlatni globus za najbolji film i najbolju glumicu (Kidman).

Godine 2006. „Mulen Ruž“ se u anketi Američkog instituta za film plasirao na 25. mesto na listi 100 najboljih mjuzikala ikad snimljenih.

Profimedia
 

Jer to je Nikol!

Ipak, neke tajne o ovom ostvarenju isplivale su tek sada. Glumica Kejt Hadson je u nedavnom gostovanju u podkastu "You're Doing Fine... Just Keep Going" otkrila da je bila na korak do uloge kurtizane Satin i da i dan-danas žali što je nije dobila.

Kako je istakla, audicija za glavnu žensku ulogu u „Mulen Ružu“, kojoj je prisustvovao i Lurman, bila joj je jedna od najdražih u karijeri, ali je ipak odabrana Nikol Kidman.

Profimedia
 

Kejt smatra da je ta uloga bila napisana za devetnaestogodišnju devojku, ona je tada imala 22, a Nikol 34. Glumica je rekla da je Kidmanova dobila ulogu zbog prijateljstva sa Lurmanom.

- Tako je, naravno, i bilo. Sve razumem, jer to je Nikol. Ne može da bude drugačije. Zaista sam jako želela tu ulogu - otkrila je Hadsonova.

Glumice su 2009. godine zajedno igrale u mjuziklu „Nine“, reditelja Roba Maršala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike