Snima se rimejk kultnog filma „Duh“: Poznati holivudski glumac planira novu verziju (FOTO/VIDEO)

23.01.2023

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Maestralne uloge u ovom ostvarenju odigrali su Demi Mur, Patrik Svejzi i Vupi Goldberg

Snima se rimejk kultnog filma „Duh“: Poznati holivudski glumac planira novu verziju (FOTO/VIDEO)
Film "Duh" - Copyright Profimedia

Čuveni američki film „Duh“, reditelja Džerija Zakera, iz 1990. godine stekao je status kultnog klasika sedme umetnosti, s obzirom na to da je neočekivano postao veliki hit i osvojio najprestižnije filmske nagrade, uključujući i nekoliko Oskara.

Profimedia
 

Maestralne uloge u ovom ostvarenju odigrali su Demi Mur, Patrik Svejzi i Vupi Goldberg koja je za ulogu vidovnjakinje Ode Me Braun nagrađena Oskarom, Zlatnim globusom i BAFTA nagradom za najbolju sporednu žensku ulogu.

Profimedia
 

Tragična ljubavna priča

Radnja filma govori o tragičnoj ljubavnoj priči Moli (Mur) i Sema (Svejzi) koji prilikom jednog izlaska bivaju napadnuti od strane pljačkaša koji ubija Sema. On postaje duh koji ne može da komunicira sa Moli. Nevidljiv je i luta bez cilja, dok ne sretne drugog duha u podzemnoj železnici, koji mu daje nekoliko saveta kako da počne da komunicira sa ljudima.

Profimedia
 

Tu na scenu stupa Vupi Goldberg u ulozi vidovnjakinje koja ga jedina čuje. Ona je inače sitni prevarant koji se pretvara da komunicira sa duhovima, ali je sa Semom stvar drugačija. Sem uskoro saznaje da nije slučajno ubijen, već da je ubica potkupljen od strane njegovog prijatelja i saradnika Karla koji želi da osvoji Moli. Sem odlučuje da to spreči zajedno sa Odom Me Braun, koju Moli teško prihvata.

Ipak, kraj priče je spektakularan.

Čening Tejtum dobio prava za snimanje novog filma

Iako rimejkovi megauspešnih filmova, kakav je „Duh“, često budu mač sa dve oštrice koji nikada ne dostignu uspeh originala i brzo odu u zaborav, glumac Čening Tejtum je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair izjavio da razmišlja o rimejku ovog filma.

Profimedia
 

Kako je naglasio, iza projekta bi stajala njegova produkcijska kuća Free Association:

- Dobili smo autorska prava da snimamo film „Duh“, ali planiramo nešto drugačiju verziju, jer neke stvari treba promeniti - rekao je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike