Zašto se Brendanu Frejzeru smeši Oskar: Magnetska privlačnost gej profesora od 270 kilograma (FOTO/VIDEO)

21.01.2023

12:00

0

U filmu "Kit" tumači povučenog profesora srednjih godina

Zašto se Brendanu Frejzeru smeši Oskar: Magnetska privlačnost gej profesora od 270 kilograma (FOTO/VIDEO)
Brendan Frejzer - Copyright Profimedia

Brendan Frejzer zvezda filma "Mumija" nakon dugogodišnjeg odsustva iz Holivuda, vratio se na velika vrata u isti taj Holivud.

Sa svojom ulogom Čarlija, gojaznog gej profesora od 270 kilograma, postao je ozbiljan kandidat za Oskara.

Na Venecijanskom filmskom festivalu dobio je šestominutne ovacije publike pa se nameće  pitanje  šta je to tako magnetsko u ovoj njegovoj poslednjoj roli, potpuno suprotnoj od svih koje je do sada igrao, uglavnom mačo muškaraca.

Brendan Frejzer, film "Mumija"/Profimedia
 

Smejemo se i plačemo sa njim

- Ova uloga morala je da pripadne glumcu kao što je Frejzer, samo on može na taj način da privuče publiku na svoju stranu. Smejemo se sa njim, plačemo sa njim, a kada konačno staje na svoje noge, radujemo sa njim - kaže se u tekstu sajta MowieWeb.

U filmu “Kit” Frejzer tumači Čarlija, povučenog profesora srednjih godina, koji pokušava da se ponovo poveže sa svojom sedamnaestogodišnjom ćerkom.

Njih dvoje su izgubili kontakt nakon što je Čarli napustio porodicu i otišao da živi sa svojim ljubavnikom. Zbog griže savesti zbog svega što je učinio počeo je da se prejeda i dostigao 270 kilograma.

Frejzer srce i duša ovog filma

Film  podseća na pozorišnu predstavu, jer je fokus radnje na jednom mestu uz stalno prisustvo dijaloga.

- Frejzer je srce i duša ovog filma, i ova uloga bi mogla da mu donese prvog Oskara - navodi novinar MowieWeb.

Profimedia
Brendan Frejzer

Možda najvažniji element Frejzerovog nastupa čini protetika i oprema koja je uložena bukvalno u izgradnju ovog lika, čoveka od 270 kilograma.

- Morao sam da naučim da hodam i kako da se krećem jer je Čarlijeva pokretljivost ograničena - izjavio je Frejzer za "Variety".

Bespomoćan i sam

Da bismo uspostavili emocionalnu i fizičku vezu sa ovim likom potrebno je da osetimo težinu njegovog nastupa u bukvalnom smislu. U određenim trenucima kada se Čarli muči da diše, ili pokušava da se kreće kroz svoj stan, publika može da oseti njegovu unutrašnju borbu.

Frejzerovi izrazi lica izražavaju pravi osećaj bola. Od prve sekvence u ovom filmu, vidimo Čarlija u najranjivijoj poziciji. On je bespomoćan i sam i ubrzo saznajemo da pokušava da ispuni prazninu koju je ostavila smrt i tuga.

Brendan Frejzer u filmu "Kit"/Profimedia
 

Najupečatljiviji trenuci ovog filma su kad gledaoci vide kako se njegovo zdravstveno stanje pogoršava. Dok je veći deo njegovog tela prekriven, emocija vrišti kroz njegove oči.

Svetlost u tami

Glumac je na 28. dodeli Critics Choice Awards, koja je održana prošle nedelje u Los Anđelesu istakao da film “Kit” govori o ljubavi, iskupljenju i pronalasku svetlosti u tami.

Profimedia
Brendan Frejzer u filmu "Kit"

- Ako se i ti, kao Čarli, ovaj momak kojeg igram, boriš sa gojaznošću, ili se jednostavno osećaš kao da si potopljen u more mraka, želim da znaš da ako imaš snage da staneš na noge i kreneš ka svetlu, dobre stvari će početi da se dešavaju - rekao je Frejzer jedva suzdržavajući suze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike