Džimi Kimel vodi dodelu Oskara: Izvesno je da će ponovo ismevati jednu osobu

08.11.2022

07:30

0

Svetska TV zvezda se po treći put vraća na scenu najveće holivudske noći

Džimi Kimel vodi dodelu Oskara: Izvesno je da će ponovo ismevati jednu osobu
Džimi KImel - Copyright Profimedia

Voditelj Džimi Kimel biće domaćin 95. dodele Oskara, objavili su producenti ovog programa, vraćajući TV zvezdu na svoju scenu treći put nakon uzastopnih nastupa 2017. i 2018. godine. Dodela bi trebalo da bude emitovana 12. marta 2023. godine na kanalu ABC.

U Kimelu, filmska akademija i ABC, na kojem se i emituje njegov šou „Uživo sa Džimijem Kimelom“, vide veštog komičarskog veterana od poverenja, koji je dokazao da može da se nosi sa pritiskom i nepredvidljivošću programa kakav je Oskar.

Prvi put kada je Kimel vodio, emisija je imala spektakularnu završnicu kada je u poslednjim trenucima „La La Lend“ greškom proglašen za najbolji film umesto stvarnog pobednika „Mesečine“.

Profimedia
 

Ovogodišnji producenti Oskara, Glen Vajs i Riki Kiršner, i sami iskusni veterani TV događaja uživo, rekli su da „znaju da će Kimel biti zabavan i spreman na sve". Povratak komičara dodeli Oskara je prvi put od kada je ovaj šou imao „solo" voditelja, otkako ga je sam Kimel vodio 2018.

Biti u ulozi voditelja dodele Oskara vremenom je sve teže, pošto su i zahtevi publike porasli. Od 2019. do 2021. godine dodele ovih nagrada bile su „bez solo domaćina". Prošlogodišnja emisija imala je tri kovoditeljke: Ejmi Šumer, Vandu Sajks i Redžinu Hol.

- Poziv da budem domaćin dodele Oskara po treći put je ili velika čast ili šala. U svakom slučaju, zahvalan sam Akademiji što me je tako brzo pitala nakon što su ih svi dobri voditelji odbili - rekao je Kimel.

Profimedia
 

- Džimi je savršen domaćin koji će nam pomoći da prepoznamo neverovatne umetnike i filmove. Njegova ljubav prema filmovima, stručnost i iskustvo na televiziji u živom programu, i sposobnost da se poveže sa globalnom publikom stvoriće nezaboravno iskustvo za milione gledalaca širom sveta - smatraju izvršni direktor Akademije Bil Krejmer i predsednica Akademije Dženet Jang.

Akademija, koja najveći deo svog prihoda ostvaruje od dodele Oskara, nada se da će se oporaviti od debakla ovogodišnjeg šoua, koji je „skrenuo sa puta" kada je Vil Smit udario Krisa Roka na sceni, zbog šale o glumčevoj supruzi, Džejdi Pinket Smit. Manje od sat vremena kasnije, Smit je osvojio nagradu za glavnog glumca u filmu „Kralj Ričard“.

Profimedia
 

Nakon incidenta, koji je osramotio i razbesneo mnoge članove Akademije, mnogi su spekulisali da će Rok biti pozvan da ponovo bude domaćin.

Na stend-ap šou u Feniksu, u avgustu ove godine, komičar je rekao publici da je zamoljen da bude domaćin dodele Oskara sledeće godine, ali je odbio ponudu, šaleći se da bi povratak u najveću holivudsku noć bio kao povratak na mesto zločina.

Smitu, čiji se predstojeći film „Emancipacija“ smatra potencijalnim kandidatom za Oskara, zabranjeno je prisustvo svim akademskim događajima u narednih 10 godina.

Profimedia
 

Interesovanje za dodelu nagrada Oskar u stalnom je opadanju poslednjih godina uprkos brojnim naporima akademije da promeni formulu emisije i učini je zanimljivijom. Poslednji put kada je Kimel bio domaćin, 2018. godine, emisiju je gledalo 26,5 miliona gledalaca, što je u to vreme bio najniži nivo u istoriji.

U aprilu 2021. dan nakon godine koju je uzdrmala pandemija, sam Kimel je komentarisao pad interesovanja: „Kako nešto tako živo može da uspava toliko ljudi"?

Dok se filmska industrija bori da se vrati u postpandemijsku situaciju kada su okolnosti uobičajene, čelnici Akademije i rukovodioci ABC-a se nadaju da će uzbuđenje oko blokbastera kao što su „Top gan: Maverik“ i nastavci „Crnog pantera“ i „Avatara“ pomoći da se podstakne veće interesovanje.

Dodela Oskara/Profimedia
 

Iako ostaje da se vidi kako će izgledati ovogodišnji televizijski prenos, sa sigurnošću se može predvideti da će Kimel „naciljati bivšeg predsednika Trampa, koga je ismevao u bezbroj skečeva i monologa", piše latimes.com.

Prilikom nedavnog pojavljivanja u podkastu, Kimel je primetio da je „izgubio polovinu svojih obožavalaca, a možda i više od toga", kao rezultat njegovih redovnih šala na Trampov račun.

- Vraćanje Džimija Kimela kao domaćina dodele Oskara je ostvarenje sna. Kao što vidimo svake večeri u njegovoj emisiji, Džimi može da se nosi sa bilo čime, srcem i uz humor i znamo da će sigurno izazvati smeh i obojiti posebne trenutke koji su specifični za Oskara - rekao je Kreg Ervič, predsednik kompanije ABC Entertainment, Hulu & Disney Branded Television Streaming Originals.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike