Kako je Džena Ortega osmislila ples koji je opčinio planetu: Imala je samo dva dana (VIDEO)

23.12.2022

06:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Društvene mreže su preplavljene snimcima sa svih strana sveta na kojima obožavaoci plešu kao Sreda Adams

Kako je Džena Ortega osmislila ples koji je opčinio planetu: Imala je samo dva dana (VIDEO)
Džena Ortega - Copyright Profimedia

Kada je Sreda Adams u jednoj od najgledanijih Netfliksovih serija svih vremena zaplesala uz pesmu “Goo Goo Muck”, benda The Cramps, svet je brzinom svetlosti postao začaran originalnošću najpoznatije goth devojke u istoriji.

U fantastičnom najnovijem ostvarenju Tima Bartona, „Sreda“ (Wednesday), ples šarmantne i pomalo zastrašujuće glavne junakinje je u rekordnom roku postao viralan, jer su društvene mreže preplavljene snimcima sa svih strana sveta na kojima obožavaoci plešu kao Sreda.

Profimedia
 

Reditelj je tražio da osmisli sopstvene plesne pokrete

Iako deluje da je sve delo vrhunskih koreografa, ples je zapravo osmislila Džena Ortega koja tumači lik Srede. Tokom nedavnog gostovanja u emisiji Džimija Felona, mlada glumica je otkrila da je Barton od nje tražio da osmisli sopstvene plesne pokrete. I za sve to je imala rok od samo dva dana.

Džena se, kako je rekla, okrenula porodici Adams, tražeći inspiraciju u prethodnim tumačenjima lika koji igra.

Profimedia
 

- Odala sam počast Lisi Loring, prvoj Sredi Adams, i prekopirala sam delić pokreta iz njene koreografije. Takođe sam našla snimke sa klupskih žurki gotičara iz osamdesetih godina i rekla sebi - kako bude, biće - istakla je glumica.

Ples tokom borbe sa koronom

Ortega je u ranijim izjavama otkrila da je sve to radila dok se borila sa koronavirusom.

- Nisam plesačica i sigurna sam da je to očigledno. Dala sam od sebe sve što sam mogla i bilo je ludo, jer je to bio moj prvi dan s virusom, pa je bilo užasno snimati.

Ovaj "ludi" ples koji beleži milione pregleda primetila je i slavna Lejdi Gaga, dok je mladu glumicu za 10 dana zapratilo čak 10 miliona ljudi na Instagramu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike