E.T. vanzemaljac prodat na aukciji: Milioni za omiljenog filmskog junaka sa svetlećim prstom (FOTO)

20.12.2022

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova jedinstvena kinematografska relikvija smatra se remek-delom inženjeringa

E.T. vanzemaljac prodat na aukciji: Milioni za omiljenog filmskog junaka sa svetlećim prstom (FOTO)
Film E.T. vanzemaljac - Copyright Profimedia

U okviru aukcije „Ikone i idoli: Holivud“, u organizaciji Julien's Auctions and Turner Classic Movies (TCM), popularna lutka vanzemaljca iz čuvenog Spilbergovog filma "E.T." prodata je za za rekordnih 2.6 miliona dolara.

Reč je o složenom mehanizmu, koji je toliko dobro konstruisan da je Dru Barimor, koja je igrala u filmu kao devojčica od sedam godina, izjavila da je zaista verovala da je reč o vanzemaljcu, čak mu je nosila ručak za vreme pauze snimanja.

Profimedia
 

Na aukciji je ponuđeno još 1.300 predmeta iz poznatih filmova, poput bokserskih rukavica koje je nosio Robert de Niro u filmu "Razjareni bik" ili malja iz filma "Tor".

Jedinstvena kinematografska relikvija

Omiljeni vanzemaljac je jedan od najpoznatijih likova u istoriji filma i pop kulturi od kada se kultno Spilbergovo ostvarenje pojavilo u bioskopima davne 1982. godine i postiglo neverovatan uspeh.

Profimedia
 

Robot ima zglobove, okrugle oči, dug vrat i čuveni "svetleći" prst koji svi pamte iz filma. Kako se navodi u objašnjenju za aukciju, „ova jedinstvena kinematografska relikvija smatra se remek-delom inženjeringa“. Maketa vanzemaljca je takođe našla svog kupca za 125.000 dolara (117.000 evra).

Profimedia
 

Drugi poznati rekviziti iz čuvenih filmova takođe su dostigli visoke cene na aukciji. Štap kojim je Čarlton Heston razdvojio Crveno more u filmu "Deset zapovesti" prodat je za 448.000 dolara, dok je metla Nimbus 2000 Harija Potera dostigla cifru od 128.000 dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike