Kijanu Rivs dolazi u Srbiju? Slavni glumac ponovo u našoj zemlji

03.12.2022

17:30

0

Poseta bi trebalo da traje nekoliko dana

Kijanu Rivs dolazi u Srbiju? Slavni glumac ponovo u našoj zemlji
Kijanu Rivs - Copyright Profimedia

Slavni glumac Kijanu Rivs posetio je prošle godine u leto našu zemlju ali u tajnosti. Naime on je tada stigao bez velike pompe kako bi njegovo lice bilo iskorišćeno za jednu od najpopularnijih video-igara na svetu ,,Cyberpunk 2077”.

S obzirom da je jedna  IT kompanija, iz Novog Sada prva u svetu razvila tehnologiju za digitalizaciju ljudskog lika na osnovu snimljenih dinamičkih 3D podataka lica u pokretu, ona je i radila digitalizaciju lica slavnog glumca.

Profimedia
Kijanu Rivs

Glumac je bio inkognito u Novom Sadu jer ni kompanija a ni glumac nisu želeli da ih pompa koja bi nastala zbog popularnosti ometa u poslu digitalizacije njegovog lica.

Ovog puta Kijanu Rivs javno u Srbiji?

Slavni glumac Kijanu Rivs će početkom naredne godine doći u Beograd kako bi se sreo sa obožavaocima njegovog strip serijala, piše "Kurir".

Naime, Kijanu je koscenarista stripa na koji je Srbija prva posle Amerike otkupila prava, što je glumca naročito oduševilo.

Profimedia
Kijanu Rivs

- Poseta će trajati nekoliko dana i on želi da obiđe sve turističke atrakcije o kojima je slušao i čitao ranije. To će više biti privatna poseta, ali će on, u dogovoru sa svojim timom, jedan dan sigurno odvojiti za druženje i upoznavanje s fanovima stripa, kojih je u našoj zemlji ogroman broj - dodao je izvor "Kurira".

Kako se dalje navodi, Rivs će ovu posetu Srbiji iskoristiti i da novčano pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Poznato je da je Rivs najveći deo svog bogatstva podelio, jer mu je neugodno koliko zarađuje. Daje svima – fanovima, saradnicima, bolesnima za lečenje. On je donirao 70 odsto zarade od filma "Matriks" za pronalazak leka za obolele od leukemije. Sigurno je da će i kod nas ostaviti veliki novčani prilog nekoj organizaciji ili ustanovi za koju njegov tim proceni da je adekvatna - zaključio je izvor za "Kurir".

Keanu Reeves, Kianu Rivs, Profimedia
 

Kako je Rivs postao koscenarista stripa

Posle niza filmskih, holivudska zvezda Kijanu Rivs je stvorio strip junaka, i to kao koscenarista serijala BRZRKR. Zajedno sa poznatim strip autorima Metom Kajndom i Ronom Garnijem, čuveni glumac kreirao je junaka B - besmrtnog ratnika koji se bori kroz vekove.

Da li zbog aure super popularnog i obožavanog glumca, ili zbog uzbudljive radnje, strip BRZRKR, koji je dobio ime po ratniku iz nordijske mitologije, postao je najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina.

Oni koji poznaju Kijanu Rivsa, kolekcionara i zaljubljenika u „devetu umetnost“, kažu da je bilo samo pitanje trenutka kada će napravti ovako nešto.

Profimedia
 

Prva zemlja van Amerike koja je otkupila prava na ovaj serijal je Srbija i prvi broj stripa BZRRKR u izdanju izdavačke kuće „Sitem komiks” predstavljen je na Sajmu knjiga.
Netfliks najavljuje animiranu seriju rađenu po ovom stripu, kao i igrani film. U glavnoj ulozi će naravno biti Kijanu Rivs, a u toku su pregovori da glumac bude i reditelj ovog ostvarenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike