Danijel Krejg je primio posebnu "vakcinu": Šta se dešavalo na snimanju filma "Nož u leđa 2" u Beogradu (FOTO/VIDEO)

26.11.2022

20:00

0

Ova priča je za glumca bila prekretnica da konačno izađe iz uloge Džejmsa Bonda na prilično inteligentan način

Danijel Krejg je primio posebnu "vakcinu": Šta se dešavalo na snimanju filma "Nož u leđa 2" u Beogradu (FOTO/VIDEO)
Film "Nož u leđa 2" - Copyright Profimedia

Nakon mračne atmosfere velike kuće u kojoj se odvija radnja filma "Nož u leđa" iz 2019. godine, u kojem detektiv Benoa Blank koga igra Danijel Krejg pokušava da reši slučaj ubistva, u nastavku filma sve se odigrava usred bela dana na privatnom ostrvu milijardera u Grčkoj.

Niko nije očekivao da bi "Nož u leđa" mogao da dobije nastavak, ali to se ipak dogodilo. Ovaj film je za Danijela Krejga bio prekretnica da konačno izađe iz uloge Džejmsa Bonda na prilično inteligentan način.

Profimedia
 

Ponuda koja se ne odbija

Kako je Danijel Krejg izjavio za Deadline, u početku mu lik detektiva nije bio intresantan ali scenario je bio odličan, i ponudu nije mogao da odbije.

- Nikome nije padao na pamet nastavak, ali kad je film već doživeo toliki uspeh onda smo rekli "hajde da vidimo šta će se desiti" - istakao je Krejg.

Prema njegovim rečima, drugi nastavak je prilično brzo nastao "po bilo čijim standardima" i za to je bilo potrebno menje od šest meseci.

- Ne želite da kažete da morate da nadmašite prvi deo, ali na neki način to morate da učinite - kaže glumac.

Profimedia
 

Sličnost sa Maskom i kuvanjem

U drugom delu sve se dešava na privatnom ostrvu tehnološkog milijardera Majlsa Brona. Ispostavilo se da se radnja filma, odnosno glavni lik, pomalo poklapa sa sve aktuelnijom pričom o milijarderu Ilonu Masku i kupovinom Tvitera.

Međutim, tvorci filma na tu činjenicu imaju zanimljiv pogled:

- Stvaranje filma je kao kuvanje. Ne smete ga prekuvati. Morate naći taj trenutak koji će biti istovremeno i smešan i verodostojan.

U drugom delu više otkrivamo ličnost detektiva Benoa Blanka.

- On je ljubazan. Iskreno je zaintreresovan za ljude, njihove priče i šta imaju da kažu. Tako on radi svoj posao. Možda želi da se njegovi osumnjičeni obese, ali on je tako otvoren u tome - kaže Krejg o svom liku.

Profimedia
 

"Vakcine za bogataše" i Itan Hok

Pre nego što nas film odvede u jazbinu na grčkom ostvru Majlsa Brona, dobijamo uvid u njegov društveni krug putem pozivnica koje šalje.

Na početku dobijamo mali nagoveštaj kako će se sve odvijati, pre nego što svi na ostrvu dobijaju "vakcine za bogataše".

Scenarista i reditelj Rajan Džonson otkriva i jedan vrlo važan detalj u filmu. U njemu će se pojaviti i Itan Hok, doduše samo kratko, ali sasvim dovoljno da začini celu radnju filma.

Itan Hok Profimedia
 

Sve scene enterijera snimane u Beogradu

Veći deo filma sniman je na grčkom ostrvu Speces u Grčkoj, međutim sve scene u enterijerima su snimane u Beogradu.

- Želeli smo u Londonu, ali nismo našli dovoljno prostora pa smo odlučili da scene enterijera snimamo u Beogradu. Sve što vidite u filmu mi smo izgradili - kaže Džonson.

Producent Ram Bergman je izjavio da je od svih snimanja ovo bilo najstresnije, zbog bojazni da se neko zarazi od korone.

- Ram je samo čupao kosu - kaže Krejg.

Krejg organizovao zabavu uprkos pandemiji

Danijel Krejg je, uprkos rizicima, priredio večeru dobrodošlice za kolege na snimanju u Grčkoj.

- Napraviću zabavu svidelo ti se to ili ne. Moramo ovo da uradimo. Moram da skupim ovu grupu ljudi da bi se upoznali. Prve nedelje kad sam bio tamo, iznajmio sam stan i dobio gomilu pića i hrane. Ram je parkirao kola hitne pomoći, tako smo svi bili testirani - ispričao je Krejg anegdotu sa snimanja u Grčkoj

Sitaucija je bila ozbiljnija u Srbiji.

- Tamo smo bili mnogo više u izolaciji, jer smo bili u studiju i nisam upoznao ekipu na uobičajen način. Nisam znao kako neko izgleda jer smo svi nosili maske - rekao je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike