Kijanu Rivs kao besmrtni ukleti ratnik: Srbija prva u svetu otkupila strip holivudske zvezde (FOTO)

08.11.2022

17:15

0

BRZRKR postao je najprodavaniji u poslednjih 25 godina

Kijanu Rivs kao besmrtni ukleti ratnik: Srbija prva u svetu otkupila strip holivudske zvezde (FOTO)
KIjanu Rivs - Copyright Profimedia

Posle niza filmskih, holivudska zvezda Kijanu Rivs je stvorio strip junaka, i to kao koscenarista serijala BRZRKR. Zajedno sa poznatim strip autorima Metom Kajndom i Ronom Garnijem, čuveni glumac kreirao je junaka B - besmrtnog ratnika koji se bori kroz vekove.

Da li zbog aure super popularnog i obožavanog glumca, ili zbog uzbudljive radnje, strip BRZRKR, koji je dobio ime po ratniku iz nordijske mitologije, postao je najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. Oni koji poznaju Kijanu Rivsa, kolekcionara i zaljubljenika u „devetu umetnost“, kažu da je bilo samo pitanje trenutka kada će napravti ovako nešto.

Profimedia
 

- Kreiranje i pisanje stripa BRZRKR je bilo neverovatno uzbudljivo iskustvo. Obožavam stripove još od detinjstva i oni su imali snažan umetnički uticaj na moju karijeru. Kreirali smo 12 nastavaka strip serijala o besmrtnom čoveku, sa ukletom moći koja ga gura u nasilje, dok on traga za smislom u haosu koji ga okružuje - kaže holivudska zvezda, prenosi RTS.

Prva zemlja van Amerike koja je otkupila prava na ovaj serijal je Srbija i prvi broj stripa BZRRKR u izdanju izdavačke kuće „Sitem komiks” predstavljen je na Sajmu knjiga.

Profimedia
 

- Priča s dešava u 21. veku, znači u sadašnjosti, ali ima te flešbekove kroz koje mi u nekim malim fragmentima saznajemo ko je u stvari taj B. Shvatamo da je on besmrtan, da radi za neku američku agenciju ono što drugi ne mogu - ubija po svetu u nekakvim čudnim akcijama. Međutim, njemu je svega dosta i želi da iz toga izađe, ali pritom ne zna ko je. Ide na neke seanse na kojima malo, pomalo saznaje ko je, a samim tim i mi - čitaoci. Priča je veoma nasilna, ali verujem da će na kraju, pošto se već vidi ta neka nit koja ide, imati jaku poruku - navodi Igor Marković, urednik u izdavačkoj kući „Sistem komiks”.

Netfliks najavljuje animiranu seriju rađenu po ovom stripu, kao i igrani film. U glavnoj ulozi će naravno biti Kijanu Rivs, a u toku su pregovori da glumac bude i reditelj ovog ostvarenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike