Frensis Ford Kopola otkrio tajnu koju mu je poverio slavni Dušan Makavejev: Recept za uspeh (VIDEO)

07.09.2022

12:01

0

Na pitanje novinara kako uspeva da mu svaki film bude drugačiji čuveni reditelj je pomenuo našeg velikog umetnika

Frensis Ford Kopola otkrio tajnu koju mu je poverio slavni Dušan Makavejev: Recept za uspeh (VIDEO)
kopola makavejev copy - Copyright Profimedia

Tek što je nedavno, posle mnogo godina od kada je snimio "Kuma", dobio svoju zvezdu na Bulevaru slavnih, reditelj Frensis Ford Kopola uveliko se sprema za snimanje filma „Megalopolis“.

Radnja filma, za koji je Kopola pisao i scenario, smeštena je u Njujork, pre 11. septembra, gde arhitekta pokušava da stvori utopiju u gradu.

Kako je najavio sam reditelj, film će biti ep velikih razmera i ostvarenje njegove dugogodišnje ambicije da napravi veliko delo koristeći sve što je naučio tokom svoje duge karijere. On je ovaj film još opisao kao epsku priču o političkim ambicijama, genijalnosti i suprostavljenoj ljubavi.

Profimedia
 

U velikom intervjuu za CNN čuveni reditelj je izjavio da će „Megalopolis“, biti bolji od za sada neprevaziđenog "Kuma".

Na pitanje novinara ko je najbolji glumac sa kojim je ikad radio Kopola je odgovorio bez dvoumljenja da je to Marlon Brando koji je za njega bio apsolutni genije filma.

Prema njegovom mišljenju, da li će film biti dobar ne zavisi od režisera već isključivo od glumca, a režiranje je uporedio sa "trenerskim poslom".

Willy Sanjuan/Invision/AP
 

- Režiser je tu da kaže pravu reč u pravo vreme ali film pravi glumac, a ne režiser. Brando je tako radio, imao je genijalan pristup svakoj sceni - rekao je Kopola.

Na opasku novinara da je sigurno za sve ove godine upoznao veliki broj fanova "Kuma", Kopola je odgovorio ironično.

- Da, svi fanovi Sadama Huseina i Gadafija vole "Kuma".

Novinara CNN-a je zanimalo kako uspeva da mu svaki film bude drugačiji. Kopola je pomenuo pionira crnog talasa, i našeg velikog režisera Dušana Makavejeva.

Profimedia/ Pierre Zucca
 

- Bio je jedan divan reditelj Dušan Makavejev. Jednom mi je rekao da reditelj treba da najbolju stvar u svom filmu stavi na kraj, drugu najbolju na početak, a treću u sredinu. Uvek sam mislio da je to pametno jer, naravno, želite da osvojite publiku u prvoj sceni. Međutim, to nije toliko važno koliko ono šta želite da uradite na kraju filma. Želite da gledaoci odu sa nečim divnim, jer samo tada će reći svojim prijateljima da odu i pogledaju film. Drugim rečima, računa se samo kraj filma jer ako je on dobar onda će ga ljudi sigurno preporučiti - zaključio je Kopola.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike