Netfliksova serija koja može da se gleda od bilo koje epizode: Oružana pljačka koja traje 25 godina (FOTO/VIDEO)

26.11.2022

12:30

0

Tvorci scenarija dobili su ideju tokom uragana Sendi

Netfliksova serija koja može da se gleda od bilo koje epizode: Oružana pljačka koja traje 25 godina (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Netflix

Početkom sledeće godine, na Netfliks stiže dosta neobična serija "Kaleidoskop", a razlikuje se od ostalih zbog toga  jer je možete pratiti od bilo koje epizode a da vam to ne pokvari kompletan doživljaj.

Radnja kao radnja već je viđena, reč je o pljački, ali fora je u tome što se ova serija može gledati bilo kojim redosledom i to će dati potpuno drugačiji pogled na priču.

Printscreen/YouTube/Netflix
 

Serija ima osam epizoda nazvanih prema bojama, na primer Pink, Bela, Žuta, Zelena, a radnja se proteže na čak 25 godina i prati grupu veštih pljačkaša koji planiraju upasti u trezor u koji je, naravno, nemoguće provaliti, kako bi iz njega ukrali najveći plen u istoriji.

Da bi došli do trezora, pljačkaši moraju prvo proći moćno korporativno osiguranje i celo vreme ih pritiska FBI.

Printscreen/YouTube/Netflix
 

Serija se delom bazira na istinitoj priči

Tvorac serije Eric Garcia kaže da se radnja serije donekle temelji na istinitoj priči.

 - Nakon uragana Sendi, obveznice u vrednosti od 70 milijardi dolara potopljene su u podrumu DTCC-a. Pomislio sam: "Pa to je savršena maska ​​za pljačku" - rekao je Garcia.

Za razliku od uobičajenih krimi serija, gde se događaji odvijaju na već uglavnom viđen način, Kaleidoskop gledaocima nudi "jedinstveno prožimajuće iskustvo", odnosno možete odlučiti započeti s epizodom pod nazivom Žuta, dok drugi mogu odlučiti započeti s epizodom Zelena i bez obzira na to što odabrali, ipak će priča imati smisla.

- Kada gledate Kaleidoscope, sve informacije su tu da biste mogli povezati tačke i znati priču - napomenuo je izvršni producent Russell Fine.

Osam epizoda proteže se od 24 godine pre pljačke do šest meseci nakon pljačke, tako da zavisno o tome koju epizodu gledate, uskočit ćete u priču o pljački u drugom trenutku.

Printscreen/YouTube/Netflix
 

Drugačiji pogled na likove

Garcia je naglasio:

- Mogućnost nelinearnog gledanja serije daje vam drugačiji pogled na likove. Postoje pitanja koja će biti postavljena u jednoj epizodi, na koja će se odgovoriti u drugoj epizodi.

Recimo, u epizodi koju gledate bit će odgovora za koje čak i ne znate da su odgovori na nešto sve dok ne vidite pitanje kada budete gledali drugu epizodu".

U seriji glume Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son i Hemky Madera.

Serija stiže na Netfliks 1. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike