Entoni Hopkins: Hitler je bio čovek

20.11.2022

17:30

0

Ovog decembra slavni glumac napuniće 84 godine

Entoni Hopkins: Hitler je bio čovek
Entoni Hopkins - Copyright Profimedia

Entoni Hopkins je rođen poslednjeg dana u godini, i ovog 31. decembra će napuniti 84 godine.

Vremešni glumac "radi punom parom", ludo se zabavlja sa fanovima na Instagramu i još uvek veruje da je prava umetnost bez ikakvih veštačkih dodataka savremenog sveta moguća.

Ovaj veliki glumac dao je intervju za Gardijan u kojem je pričao o svojim ulogama ali i detinjstvu.

- Volim da radim sa pametnim ljudima, koji se ne pretvaraju da su Bog. Oni su radni ljudi kao i svi drugi. Ne idem na set da bih pokušao da dominiram. Moj način je da uvek pitam: „Mogu li ovo da probam? Da li vam to radi? - ispričao je novinaru Gardijana.

Profimedia
 

A radio je sa najvećima: Oliverom Stounom, Stivenom Spilbergom, Dejvidom Linčom , Frensisom Fordom Kopolom , Vudijem Alenom.

Kako je dobio ulogu Niksona

Uspeo je na bioskopsko platno da prenese mnoge istorijske likove između ostalih i Hitlera.

- Producent, mlad momak, prišao mi je na setu i rekao: „Možete li da učinite Hitlera manje ljudskim?“ Rekao sam: „Ne, jer je bio čovek“ – seća se, dodajući da je bio veoma iznenađen što mu je Oliver Stoun ponudio ulogu Niksona:

- Oliver mi je rekao: „Čitao sam tvoje intervjue i mislim da možeš da ga igraš.“ Pitao sam: „Šta, misliš da sam lud i paranoičan?“ Odgovorio je: „Da, sve te stvari.“ Uskočio sam sa obe noge -  ispričao je kako je dobio ulogu u "Niksonu", Olivera Stouna.

Profimedia
 

O Hanibalu Lekteru

Posebna naklonost čuva za pokojnog Džonatana Demija, koji ga je odabrao za film „Kada jaganjci utihnu“ i ulogu Hanibala Lektera, po kojoj je ostao prepoznatljiv.

- Ne znam zašto me je Džonatan izabrao, ali mi je verovao. Pao bi od smeha jer je mislio da sam nečuven. Moja ideja je bila da Lekter već stoji u svojoj ćeliji kada mu FBI pripravnica Klaris Starling (Džodi Foster) prvi put priđe. „Može da je namiriše“, rekao sam Džonatanu, a on mi dobacio: „O, moj Bože. Stvarno si čudan, Hopkinse!“

Laka gluma u filmu "Otac"

Glumiti u filmu „Otac“, emotivnoj priči Florijana Zelera o mentalnom kolapsu čoveka sa alchajmerom, za njega bilo je izuztno lako.

- Nisam uradio ništa, zaista. Rekao sam „da“ tome, i Olivija Kolman je postala moja ćerka. Trudim se da ne zabrljam sve mešanjem. Potrebno je uveriti se da je ketering dobar, da se nađete negde udobno na setu i da ne naletite na nameštaj. Gluma postaje lakša kako starite. Prestanete da budete umišljeni zbog toga – kaže Entoni Hopkins, šaleći sna sopstveni račun.

Profimedia
 

Zahvalan sam što sam živ i što mi još uvek daju poslove

- Verovatno ću nešto da uradim danas popodne - kaže on vedro.

Hopkins, rođeni Britanac, od sredine 1970-ih, živi u SAD. Njegov poslednji film „Vreme Armagedona“ Džejmsa Greja pojaviće se bioskopima u decembru. Film prati jevrejsku porodicu u Bruklinu 1980.

Entoni igra dedu glavnoj junaka, dvanaestogodišnjeg dečaka.

Čini se da je uloga prikladna njegovim godinama.

- Ne shvatamo bol u životima ljudi. Starost i sve to – kazao je u razgovoru novinaru Gardijana, a onda, u svom maniru dobacio.

- Samo sam zahvalan što sam živ i što mi još uvek daju poslove. To me čuva od nevolja, zar ne?

Mi se iskreno nadamo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Guardian

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike