Mel Gibson u još jednoj talačkoj krizi: Radio voditelj oštrog jezika kojem su oteli ženu i dete (FOTO/VIDEO)

12.11.2022

11:15

0

Film "Pretnja u etru" je novi naslov u bioskopima u kojem pokazuje raskoš talenta

Mel Gibson u još jednoj talačkoj krizi: Radio voditelj oštrog jezika kojem su oteli ženu i dete (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Zna li neko prebrojati koliko je tačno puta do sada Mel Gibson igrao u talačkim krizama, u kojima se borio ili pregovarao s otmičarima oko života članova svoje porodice? Od "Mad Maxa", pa preko "Ransoma" i "Blood Fathera", baršunasti glas američkog glumca vodio nas je kroz noćnu moru svakog roditelja.

Dete u rukama bolesnog stranca, koji želi osvetu, novac ili nešto drugo. Ono što dobri stari Gibson radi ispred i iza kamere uvek je zanimljivo gledati, jer deluje iz udobne pozicije i praktičnog shvatanja svog poziva.

- Iznad svega, film je posao... Nezavisnost je stvarno super stvar jer možete biti malo hrabriji i rizikovati malo više s onim što radite - izjavio je svojevremeno Gibson, objasnivši zašto su njegovi filmovi tako posebni.

Profimedia
 

"Pretnja u etru" ( "On the Line") je novi naslov u bioskopima u kojem pokazuje raskoš talenta.

Film koji se sluša

Napisao ga je i režirao Romuald Boulanger i pored svim manjkavosti u priči, glavni glumac je njegov najsvetliji trenutak.

Film "Pretnja u etru" vodi nas u studio danas pomalo zapostavljanog medija - a to je radio i donosi sličnu situaciju. Film koji se sluša.

Poslednjih 25 godina, Elvis je davao savete onima koji su ga zvali uživo u njegov poznati noćni tok šou.

On je jedan od poslednjih legendarnih radijskih voditelja, koji društvene mreže smatra beskorisnima, ali mora misliti na slušanost i popularnost, od čega zapravo i zavisi sudbina svakog medija.

Popularnost je stekao na surovom jeziku i bespoštednim ironičnim komentarisanjem svega, svakoga i svačega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @melgibson_fansiteitaly

Akcija neviđenih razmera

Smena počinje u ponoć, kada psihički rastrojeni ljudi uglavnom ne spavaju, pa Elvis priča s onim sumanutim umovima Los Anđelesa koji imaju hrabrosti o svojim problemima progovoriti u telefosku slušalicu.

Ali, to nije jedini pritisak u životu medijskog šljakera.

Elvis u očima današnjeg sveta ima previše godina, a svet previše čudaka koji se zaleću u medije, misleći da u etru mogu rešiti svoje probleme.

Jedna takva noć je upravo počela, a jedan poziv pokreće akciju neviđenih razmera kada muškarac s druge strane telefonske linije počinje ucenjivati voditelja i navoditi ga na svaki sledeći potez u talačkoj krizi.

Gary je oteo njegovu ženu i dete (Olivia i Adria), te preti da će ih ubiti, a celu zgradu dići u vaduh, ako se ne poslušaju njegove instrukcije.

Profimedia
 

Terorista u studiju

Razlog za to je navodno samoubistvo njegove devojke koja je odlučila okončati život zbog Elvisovog verbalnog zlostavljanja i ponižavanja.

Elvis očajnički želi spasiti ženu i ćerku, nešto kao junak u filmu "Apocalypto", ali ne tako krvavo, pa sa svojim smušenim toncem luta po zgradi upadajući u svaku dobro nameštenu zamku.

Kada sve kulminira s nekoliko žrtava, Elvis se suočava s teroristom u studiju. Tada sledi neverovatan preokret (u programu uživo) koji zapravo potapa celu situaciju, ali dovede do konačnog cilja.

Javnost je uznemirena skoro kao prilikom emitovanja radio-drame "Rat svetova" Orsona Velsa, a uskoro neće biti čoveka koji nije čuo za Elvisov tok šou.

Mel Gibson dobro stari

Nešto malo gledalaca koji su film ocenili na IMDB-ju prešli su jedva 5 (od mogućih 10), ali film vredi pogledati, jer Mel Gibson dobro stari, a talenat da nas tera da nepomično buljimo u njega dok glumi i nakon toliko godina je retkost u svetu filma.

Film "Smrtonosno oružje"/Profimedia
 

Neverovatno je da glumac i pored svojih učestalih homofobnih i antisemitističkih izjava uspeva odoleti cancel kulturi.

Znamo da je "prekardašio" u nekoliko navrata, u svađi s policajcem i onda kada je Vinonu Rajder pitao da li je i ona jedan od onih koji su bežali iz peći, aludirajući na spaljivanje Jevreja u koncentracionim logorima.

Tako brutalne rečenice ipak ne izgovara u filmu "Pretnja u etru", ali glumi otprilike takvog lika koji bi to i mogao izgovoriti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike