Stiže dokumentarac o Mikiju Mausu: Neispričana priča o najpoznatijem mišu na svetu (VIDEO)

06.11.2022

12:01

0

Premijera je zakazana za 18. novembar

Stiže dokumentarac o Mikiju Mausu: Neispričana priča o najpoznatijem mišu na svetu (VIDEO)
Miki Maus - Copyright Profimedia

Objavljen je trejler za dokumentarac o najpopularnijem animiranom mišu na svetu. „Mickey: The Story of a Mouse“ baviće se kultnim statusom i kulturnim značajem Mikija Mausa, a istražiće i kontroverze koje ga okružuju otkako su ga Volt Dizni i Ub Iwerks stvorili 1928. godine.

- Uzbuđeni smo što će svet videti Mikija Mausa na način na koji ga nikada pre nije video. Naš nagrađivani tim filmaša beleži Mikijevo putovanje kroz godine i podseća nas zašto je imao takav uticaj na nas - rekao je Marjon Javadi ispred kompanije Dizni.

Profimedia
 

U dokumentarcu čija je premijera zakazana za 18. novembar, pojavljuju se brojne važne ličnosti iz kompanije Dizni, a ovo ostvarenje uključuje i novi, ručno crtani kratki animirani film „Mickey in a Minute“, kojim će se ilustrovati proces animacije koji odrađuju Diznijevi animatori.

Miki Maus je danas poznat kao ikona konzumerizma, a kultni status stekao je još tokom Velike depresije, kada je postao ikona nade i maskota američke industrije. Miš koji je javno debitovao u jednom od prvih crtanih filmova sa zvukom, do sada se pojavio u više od 130 filmova.

Profimedia
 

Deset Mikijevih crtaća je nominovano za Oskara, a jedan od njih, „Lend a Paw“, osvojio ga je 1941. godine. Osim Oskara, Miki ima i zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu, koja je postavljena 1978. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike