24sedam na snimanju filma “Ala je lep ovaj svet”: Ni anđeli više nisu kao što su nekad bili (FOTO)

28.03.2022

17:00

0

Šta se dogodi kad se desi ljubav između dvoje iz dva potpuno različita sveta, pa im u pomoć pritekne anđeo koji pokušava da spoji nespojivo, a život se zainati da sve dodatno zakomplikuje

24sedam na snimanju filma “Ala je lep ovaj svet”: Ni anđeli više nisu kao što su nekad bili (FOTO)
pozorište duško radović film (22) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Da li je moguć hepiend ili samo kofa vruće vode koju će sručiti život na sve junake ove priče?

Odgovor ćemo saznati u filmu “Ala je lep ovaj svet”, čije se snimanje uskoro završava u Beogradu, a jedna od scena snimana je danas u Malom pozorištu Duško Radović, a novinari su dobili priliku da se nakratko upoznaju sa pričom i njenim junacima.

Priča filma nas vodi tamo gde smotani intelektualac (Andrija Kuzmanović) postaje glavni mangup, brzopleta i površna selebreti voditeljka počinje da traga za smislom života (Anđelka Prpić), a policijski inspektor (Andrej Šepetkovski) pretvara se u vrsnog poznavaoca filmske umetnosti.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Scenario za ovaj film zajedno sa Filipom Čolovićem pisao je Andrej Šepetkovski, mnogo poznatiji kao glumac ali sudeći po reakcijama svih onih koji su došli u dodir sa scenarijom i vrstan dramaturg.

Scenario je pisan kao komedija ali sa dramskim i vudialenovskim elementima.

- Sve je komedija i drama, kao i život, nema drame bez komedije i obrnuto – kaže Šepetkovski za 24sedam.

Prema njegovim rečima prva ideja o junacima ove priče potekla je pre dvanaest godina u jednoj pozorišnoj drami, a onda su ga prijatelji nagovorili da napiše scenario.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Priča je iz mene izašla u rekordnom roku, likovi su sami počeli da žive, samo je bilo potrebno lepo ih umrežiti i precizno ih matematički postaviti - objasnio Šepetkovski.

On ipak priznaje da je to njegova priča.

- Ovo nije samo moja priča, već priča umetnika i svih onih koji pokušavaju nešto da stvaraju. Neminovno je da oni stradaju, čime god da se bave. To stradanje može da se prihvati sa gorčinom i sujetom, a može da se prihvati i kao jedna životna pouka. Ljubav prema ljudima inspirisala me je za ovaj scenario. Verujem da svaki čovek može da se promeni na bolje ali i može i na gore. Ovde je centralna tema metarmofoza, čovekova promena. Niko ne ostaje isti i svako u zavisnosti od toga šta upija u sebe i čime se hrani postaje bolji ili gori – kaže Šepetkovski.

Posebnu draž celom filmu daje anđeo Ljubiša kojeg igra Nikola Pejaković, i koji celoj priči i kao ličnost i kao lik daje poseban pečat i neizostavni humor svojstven samo njemu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pejaković je danas pred novinare u pauzi snimanja izašao sa svojim anđeoskim krilima. Prema njegovim rečima njegov lik je naknadno ubačen tako da se nije puno spremao za ulogu. Kako je izjavio on se sam ne oseća kao anđeo ali ga je zabrinula činjenica da se u Srbiji sve manje gaje guske pa su njegova anđeoska krila umesto iz Srbije od pera koja su pristigla iz Kine.

- Moj anđeo je nespretan, star, debeo i neuspešan. To je nekako prirodno da u ovom vremenu anđeo tako izgleda. On tim svojim osobinama pokazuje ljudskost a ne savršenstvo. A danas nam je to najpotrebnije - rekao je Pejaković.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glavnu žensku ulogu voditeljku igra Anđelka Prpić. Za ovu ulogu nije imala nekog uzora sa brojnih TV kanala ali se konsultovala sa prijateljima, a među njima i sa poznatom voditeljkom Marijom Kilibardom.

- Una Lazarević je TV zvezda, tipična Beograđanka. Una je malo ogrezla u trendovima naše svakodnevice, sve je malo plitko i površno nego što bi trebalo, i to izgleda kao da nema neku dubinu a i često je nema. Pošto je ona naša glavna junakinja ostavili smo joj ipak prostora dovoljno da u sebi može da pronađe tu dubinu i smisao. Umetnost ju je oplemenila, a onda i ljubav – rekla je Anđelka Prpić, ostajući prilično zagonetna sa sudbinom njene junakinje.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored Anđelke Prpić i Nikole Pejakovića, u filmu glume Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić, Miljana Gavrilović i drugi. Film je rađen u produkciji Telekoma Srbije i Blue Butterfly.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike